logo quality color
quality training formations nl10

Sharepoint opleidingen

Ordinateur avec logo Sharepoint

SharePoint is niet alleen een contentmanagementsysteem, maar ook een krachtig, solide en professioneel samenwerkingsplatform. Het vereenvoudigt commercieel samenwerken en werken in teams. Bovendien is de tool uitgegroeid tot een van de meest gebruikte tools ter wereld. Meer dan 250.000 organisaties wereldwijd gebruiken het en de populariteit ervan neemt alleen maar toe.
Of u uw onderneming nu productiever wilt maken of specifieke vaardigheden wilt ontwikkelen, kennis van SharePoint is een meerwaarde in uw zakelijke leven. Quality Training biedt een SharePoint-opleiding aan die van u een expert maakt op het gebied van dit samenwerkingsplatform.

Ontdek onze opleidingenagendaContact

Ontdek de SharePoint-opleiding van Quality Training

SharePoint is een compleet pakket. U kunt er ook :

 • documenten elektronisch mee beheren;
 • een intranetplatform mee opzetten;
 • projecten mee beheren;
 • een website mee maken.

Deze veelzijdigheid zorgt er ook voor dat het moeilijk en tijdrovend kan zijn om SharePoint onder de knie te krijgen. Quality Training heeft daarom een SharePoint-opleiding voor bedrijven ontwikkeld die u volledig aan uw voorkeuren kunt aanpassen. Het doel is dat u SharePoint leert gebruiken al naargelang uw specifieke behoeften.

Onze teams analyseren gratis en met plezier wat u nodig heeft en biedt u vervolgens een opleiding op maat aan. Onze gekwalificeerde trainers kunnen ook bij u op locatie komen om uw werknemers op te leiden al naargelang hun niveau en verwachtingen.

Daarnaast kunt u SharePoint online leren gebruiken dankzij onze virtuele lessen. Of u kunt deelnemen aan een workshop in kleine groepjes in een van onze leslokalen in Brussel.

Wat u ook kiest, u leert gegarandeerd alle voordelen van SharePoint kennen, de toepassingen gebruiken en makkelijker in teamverband werken.
Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

SharePoint: leer in teamverband werken

SharePoint is in de loop der jaren veel veranderd. Toch blijft de tool in de eerste plaats een samenwerkingsplatform. Het bevat dus krachtige toepassingen die werken in teamverband vereenvoudigen.

Documenten bewaren en delen

Een van de belangrijkste functies van SharePoint is dat u er dossiers en bestanden op kunt bewaren en delen. Algemeen gezegd kunnen de documenten die u op een SharePoint-site bewaart, worden bekeken door iedereen met toegang tot de site.
Tijdens de SharePoint-opleiding voor bedrijven, leert u ook hoe u specifieke bestanden kunt delen met medewerkers of externe klanten. U leert meer over toegangsrechten (lezen, bewerken enz.) en leert ze ook gebruiken.

Individuele taken en groepstaken coördineren

SharePoint heeft verschillende opties van cocreatie om regelmatig of gelijktijdig samen te werken aan bestanden. U kunt ervoor kiezen om alleen te werken aan bestanden en die vervolgens te delen, zodat er aanpassingen kunnen worden aangebracht. Dankzij deze cocreatie kunt u aanpassingen van andere gebruikers integreren wanneer u wilt.

SharePoint heeft een modus voor conflictoplossingen zodat u gemakkelijk kunt kiezen welke aanpassingen u aanvaardt of weigert. Omgekeerd kunt u met de real-time samenwerkingsmodus gelijktijdig met uw collega’s werken.

Deze twee modi zijn onder meer beschikbaar voor :

Tools voor gedeelde samenwerking

Om werken in teamverband nog eenvoudiger te maken, voorziet SharePoint ook een gedeelde OneNote-notitieblok en chat. Tijdens de SharePoint-opleiding leert u :

 • een gecentraliseerde OneNote-notitieblok voor het hele team in te stellen;
 • rechten voor het lezen en bewerken te beheren;
 • notitieblokken te delen;
 • meldingen voor nieuwe notities of wijzigingen in te stellen en hun aantal te kiezen;
 • de rechtstreekse chatfunctie op SharePoint Online in te stellen.

Integreren in talloze apps

SharePoint is een onderdeel van de Office 365-suite. U kunt het dus gebruiken met alle apps, zoals Word, Excel, PowerPoint, maar ook Access, Publisher en Outlook.

U kunt SharePoint openen via een webbrowser, waar ook ter wereld, met een smartphone, tablet, Windows-computer of Mac.

Ten slotte is de tool compatibel met andere Windows-diensten, zoals Microsoft Teams en Exchange. Dankzij deze flexibiliteit kunt u nóg gemakkelijker communiceren en samenwerken en biedt SharePoint heel wat extra voordelen voor bedrijven.

Interface du logiciel Sharepoint

De voordelen van SharePoint voor bedrijven

SharePoint maakt werken in teamverband een stuk gemakkelijker, maar dat is niet het enige voordeel. SharePoint leren gebruiken, is ook :

 • data beter beheren dankzij de vele sorteeropties en filters;
 • content optimaal delen. Het platform is namelijk 24 uur per dag bereikbaar en dankzij de bibliotheekmodellen kunt u makkelijker door alle bestanden scrollen;
 • alles centraal beheren dankzij een intuïtief beheerdersdashboard;
 • voldoen aan de regelgeving en normen voor de bescherming van gegevens. U kunt namelijk de veiligheidsinstellingen op SharePoint aanpassen, zodat ze voldoen aan de normen voor uw sector;
 • commerciële functies makkelijker maken door processen, activiteiten en functies in kant-en-klare workflowoplossingen te automatiseren;
 • de mogelijkheid om veel te personaliseren, want boven op de talloze reeds beschikbare functies kunt u in SharePoint ook uw eigen toepassingen creëren of externe oplossingen integreren, zoals kantoorpakketten.

 

Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

De Office-opleidingen van Quality Training

De SharePoint-opleiding voor bedrijven is ontwikkeld voor alle niveaus en alle sectoren. Afhankelijk van uw wensen en doelen kunnen we tijdens de opleiding uitsluitend ingaan op het samenwerkingsplatform of ook kijken naar verschillende integraties.

Quality Training organiseert daarnaast ook talloze andere Office-opleidingen voor bedrijven, zoals Office 365, OneNote, Outlook, PowerPoint, Microsoft Teams, Access en meer. U kunt deze opleidingen op afstand volgen, op uw eigen locatie of in onze volledig uitgeruste leslokalen in Brussel.

U kunt een opleiding met SharePoint dus gerust combineren met een andere Office-opleiding voor bedrijven. De lessen worden dan volledig aan uw wensen aangepast.Onze gekwalificeerde trainers adviseren u en ondersteunen u zo goed mogelijk tijdens uw leerproces.

Deze opleiding is beschikbaar in Brussel en op andere locaties in België.

quality training formations nl10

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training