logo quality color
quality training formations nl

Onze PowerPoint opleidingen

Volg een cursus PowerPoint bij Quality Training

Ontdek hoe u met PowerPoint een indrukwekkende, professionele presentatie maakt. Slides maken, diamodellen, ergonomie, animaties, overgangen of foto’s invoegen, diagrammen, video’s en links delen … PowerPoint zal geen geheimen meer hebben voor u!
Onze PowerPoint-opleidingen op maat kunnen bij u op locatie, in de vorm van een webinar of in een van onze leerlokalen worden georganiseerd. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor een van de vele intra-company opleidingen.
Ontdek onze opleidingenagendaContact

Ontdek een eerste tip : PowerPoint samenwerken !

Doelen

Na afronding van de opleiding kunnen de deelnemers boeiende, professionele PowerPoint-presentaties maken.

Inhoud

 • Aandacht vasthouden
  • Structuur van de boodschap
  • Keuze van het lettertype, de kleurencombinatie, de helderheid …
  • Ergonomie (bv. maximaal aantal regels per slide, maximaal aantal woorden per regel, balans en leesbaarheid van de slide, aantal minuten per slide …)
  • Esthetische uitstraling van de presentatie en samenhang tussen de slides
  • ‘Best practices’ voor het maken van aantrekkelijke presentaties
 • Samenvatting over het maken van een presentatie
  • Objecten invoegen: foto’s, organigrammen, SmartArts …
  • Achtergrondbeheer
  • Video en geluid
 • Optimaal gebruik van diamodellen en geavanceerde opties
 • Beheer van notities en opmerkingen
 • Presentatiemodus
 • Links
  • 2 diavoorstellingen linken
  • Een onlineobject linken (een link toevoegen, wijzigen, verwijderen)
  • Een Excel-tabel of -grafiek linken
 • Objecten animeren
  • Effecten
  • Geluiden
  • Sequenties
  • Automatisering
 • Instellingen van de diavoorstelling
  • 3D-overgang tussen slides
  • Continue uitvoering en scrollen
  • Keuze uit slides
 • Talloze tips en tricks

 

Ontdek onze opleidingenagendaContact

Logo PowerPoint ordinateur

De PowerPoint-opleiding van Quality Training

Tijdens de PowerPoint-opleiding van Quality Training maakt u kennis met alle functies waarmee u aantrekkelijke, hoogwaardige presentaties maakt. Door het leren van de basisprincipes van deze tool, bespaart u veel kostbare tijd.

PowerPoint is de software bij uitstek om projecten te presenteren. Tijdens onze PowerPoint-opleiding leren uw teams het volgende:

 • duidelijke en doeltreffende presentaties maken;
 • hun werk en hun ideeën voorbereiden en organiseren;
 • hun ideeën op een dynamische, coherente manier tot leven brengen.

U kunt niet alleen kleuren en lettertypen instellen, maar ook grafieken en diagrammen maken die uw presentatie gemakkelijk te begrijpen en visueel interessant maken.

Waarom zou u een PowerPoint-opleiding moeten volgen?

Door effectieve PowerPoint-presentaties te maken, komen uw teams geloofwaardiger over. Quality Training leert hen eenvoudige trucjes aan, waarmee ze veel kostbare tijd zullen besparen. De tijd die ze winnen bij de voorbereiding van hun presentatie kunnen ze vervolgens beter investeren in hun dagelijkse activiteiten.

PowerPoint, een van de meest gebruikte presentatieprogramma’s, maakt deel uit van de Microsoft Office-suite. Deze software is absoluut onmisbaar voor het maken van visuele hulpmiddelen en interactieve presentaties, en helpt u elke dag opnieuw uw doelen te bereiken. Staat er een afspraak bij uw klant gepland, of een maandelijks overleg met uw managers? Maak dan een aantrekkelijke, visuele presentatie waarmee u uw woorden kracht bijzet.

In welke sector u ook actief bent, het is altijd een goed idee om PowerPoint volledig onder de knie te krijgen, zodat u steeds indrukwekkende presentaties kunt opstellen. Benadruk de belangrijkste ideeën uit uw presentatie en stem uw voorstelling volledig af op uw behoeften en doelen. Leer hoe u uw werk kunt organiseren en uw voorstellen beter tot uiting kunt brengen m.b.v. animaties, grafieken en afbeeldingen.

Deel en creëer samen met anderen presentaties in een paar klikken en stimuleer uw teamspirit en uw gevoel voor organisatie.

Onze PowerPoint-opleiding in het kort

Quality Training biedt al tien jaar PowerPoint-opleidingen voor bedrijven aan. De opleiding kan zowel bij u op locatie als in ons leercentrum plaatsvinden. Tijdens onze opleidingen leren uw werknemers het volgende:

 • hoe ze PowerPoint eenvoudig kunnen gebruiken;
 • hoe ze een effectieve en beknopte PowerPoint-presentatie maken;
 • hoe ze kostbare tijd kunnen besparen bij het presenteren van hun project.

 

Een professionele PowerPoint leren maken

Moet u binnenkort een belangrijk gesprek voeren met uw managers of klanten en wilt u een goede indruk maken? Dan krijgt u van Quality Training de nodig tips en tricks om een hoogwaardige presentatie te creëren.
Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

De aandacht van uw publiek vasthouden

Een PowerPoint-presentatie is bedoeld om uw woorden kracht bij te zetten. De experts van Quality Training reiken u alle elementen aan om uw presentatie doeltreffend te starten en meteen de aandacht van uw publiek te trekken. De eerste slides van uw presentatie moeten indruk maken en interesse opwekken bij uw publiek. Tijdens deze workshop leert u hoe u in een paar seconden tijd de aandacht trekt en vooral vasthoudt gedurende de hele presentatie.

Mooie en boeiende slides maken

Nog een belangrijke factor: de dynamiek en de vormgeving van uw presentatie. In onze opleiding komen de opmaak van uw PowerPoint en het gebruik van indrukwekkende trefwoorden uitgebreid aan bod. Tot slot leert u ook foto’s, grafieken en diagrammen toe te voegen om de nieuwsgierigheid van uw publiek te prikkelen. Quality Training laat u kennismaken met alle ‘best practices’ voor het maken van aantrekkelijke slides met de juiste hoeveelheid essentiële informatie.

Ons doel? Het grafische charter van uw bedrijf respecteren, zodat u steeds aantrekkelijke, consistente PowerPoint-presentaties kunt tonen.

Uw PowerPoint-presentaties dynamischer maken

Hoe maakt u uw presentatie onweerstaanbaar dynamisch? Quality Training leert u hoe u uw slides dynamischer maakt en overgangseffecten creëert om uw ideeën tot leven te wekken. Korte teksten, trefwoorden, doeltreffende speeches: tijdens onze PowerPoint-opleiding komen al deze elementen aan bod.

Om een overdaad aan info en animaties te voorkomen, staan we u met raad en daad bij tijdens de belangrijkste fase: de opmaak van uw presentatie. Het doel van uw presentatie moet duidelijk en expliciet zijn, maar ook begrijpbaar voor uw publiek. Als u te veel informatie vermeldt op een slide, raakt u uw publiek kwijt en schiet uw presentatie haar doel voorbij. Voeg daarom alleen de meest essentiële info toe aan uw presentatie en werk die info mondeling uit, zodat u uw diavoorstelling niet zomaar afleest van het scherm.

Een PowerPoint-presentatie geven is helaas niet zo eenvoudig als u de basisprincipes niet onder de knie hebt. Daarom biedt Quality Training u professionele en persoonlijke begeleiding bij het ontwikkelen van uw PowerPoint-presentatievaardigheden.
Présentation professionnelle Powerpoint

Quality Training: opleidingen van hoge kwaliteit

Opleidingsdeskundige Quality Training organiseert hoogwaardige opleidingen met Qfor-certificaat. Dit certificaat staat garant voor kwaliteit en erkent de doeltreffendheid van onze opleiding. Ons bedrijf, dat in 2008 werd opgericht, bestaat uit een team van erkende docenten die één voor één gespecialiseerd zijn in bureauticatools.
Quality Training werkt samen met de grootste sectorfondsen: Cefora, Alimento, Fopas, Co-Valent enz.

De opleidingen van Quality Training zijn:

 • professioneel;
 • geschikt voor alle sectoren;
 • gecertificeerd en erkend door het Waalse Gewest.

Onze docenten spelen steeds in op de specifieke behoeften van uw werknemers, afhankelijk van uw sector. Zo leren ze hun PowerPoint-presentatie te optimaliseren in overeenstemming met uw doelstellingen.
Onze docenten volgen ook zelf regelmatig opleidingen in onderwijstrainingen. Dankzij onze leermethoden krijgen uw teams de software snel en doeltreffend onder de knie.

Onze PowerPoint-opleiding: dé oplossing voor uw behoeften

Bij Quality Training richten we ons specifiek op uw behoeften, zodat we u een nuttige opleiding kunnen aanbieden die volledig aan uw verwachtingen voldoet. In welke sector u ook actief bent of wat uw kennisniveau ook is, wij passen onze opleidingen zó aan dat u er zoveel mogelijk profijt uit haalt. Bij Quality Training leggen we de nadruk op onderwijskwaliteit. Precies daarom organiseren we onze workshops alleen voor kleine groepen van maximaal 10 personen. Onze opleidingen vinden altijd plaats in stimulerende omstandigheden. Zowel op afstand als bij u op locatie leren wij u omgaan met diverse bureauticatools die stuk voor stuk een impact zullen hebben op uw productiviteit.

Na afloop zal PowerPoint geen geheimen meer voor u hebben, en zult u in een paar klikken de beste presentaties kunnen maken, personaliseren en delen. U wordt een heuse expert en zult kunnen onderhandelen en uw medewerkers kunnen overtuigen met behulp van kwalitatieve ondersteuning.

Deze opleidingen vindt u mogelijk ook interessant

Uiteraard bieden we nog heel wat andere opleidingen aan. PowerPoint, Excel, Word … Bij ons kunt u verschillende opleidingen volgen, die uw medewerkers ongetwijfeld meer vertrouwen in hun digitale vaardigheden geven. Bied hen de mogelijkheid om aangenamer en efficiënter te kunnen werken. Bespaar tijd en stimuleer uw productiviteit: laat uw teams opleidingen volgen en geef uw bedrijf een boost met Quality Training! Quality Training organiseert eveneens de volgende opleidingen.

Doelgroep

Iedereen die aantrekkelijke presentaties wil maken.

Voorkennis

Basiskennis van Word.

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training