logo quality color
quality training formations nl237

Opleidingen Mind Mapping

Een mindmap is een concept dat in de jaren zeventig werd ontwikkeld door Tony Buzan, en is een tool bij het denken. Het stimuleert de creativiteit door ideeën te verbinden en te associëren. Het begint met een hoofdgedachte die door associaties in alle richtingen uitwaait, in talrijke nevenideeën. Het is een voortdurende brainstorming.

Wat is Mind Mapping?

Mind Mapping is een weergave van verschillende informatie in de vorm van een mindmap om verschillende ideeën of concepten samen te brengen. De kaart is vaak zeer grafisch en kan symbolen, kleuren of afbeeldingen bevatten. Deze praktijk is erg populair binnen bedrijven, omdat het de productiviteit van teams stimuleert, of het nu gaat om strategische planning, een brainstormsessie of een creatieve workshop. In de opleiding Mind Mapping van Quality Training komen alle tools en voordelen van deze praktijk aan bod.

Leer meer over Mind Mapping met Quality Training

Quality Training is al actief sinds 2008 met 40 meertalige trainers en biedt u verschillende opleidingen die zorgen voor nieuwe vaardigheden binnen uw bedrijf. Dit gebeurt met verschillende onderwijsmethoden. Wij bieden een Mind Mapping-opleiding om de creativiteit te stimuleren en het geheugen te verbeteren door middel van de grafische presentatie van een mindmap. Dit instrument zorgt voor een voortdurende brainstorming binnen een team, waardoor de ideeën en creatieve concepten nog meer gaan stromen.

Doelen van de opleiding

Creativiteit stimuleren door de grafische presentatie van een mindmap. Veel bedrijven investeren in tools om oplossingen te vinden. Mind Mapping is zo’n tool. De hersenen zijn een machine die zoekt naar oplossingen. Ze zijn het meest waardevolle om te stimuleren en te ontwikkelen.

Deze Mind Mapping-opleiding is gericht op het begrijpen van de elementen van een mindmap binnen de dagelijkse organisatie en zo de samenwerkingsgeest binnen een bedrijf te ontwikkelen. Daartoe zullen tijdens deze Mind Mapping-workshop verschillende punten aan bod komen.

  • Allereerst bekijken we samen hoe een mindmap werkt om ons het juiste mentale proces beter eigen te maken en zo de denkgeest tot creativiteit aan te zetten;
  • We komen erachter hoe we alle elementen waaruit een mindmap bestaat kunnen begrijpen, en ook hoe je een goede mindmap maakt, rekening houdend met de fundamentele principes, terwijl u uw eigen grafische stijl toevoegt. Wij gebruiken tools voor het maken van een mindmap, zoals de software Xmind, waarmee een computerkaart kan worden gemaakt of een bestaande kaart kan worden gewijzigd;
  • Tot slot leren we u via verschillende praktische workshops hoe een mindmap uw productiviteit op het werk kan verhogen.

Deze Mind Mapping-opleiding zal aantonen waarom het beheer van deze tool steeds belangrijker wordt in uw bedrijfsomgeving en waarom deze praktijk in de toekomst aan belang zal blijven winnen.

Voor wie is de opleiding Mind Mapping bedoeld?

Een Mind Mapping-workshop is geschikt voor iedereen die zijn organisatorische, expressieve en/of denkvermogen in het dagelijks leven wil verbeteren. Deze tool maakt het mogelijk nieuwe ideeën het licht te laten zien, maar ook het kritisch denken te ontwikkelen. De opleiding kan worden aangepast aan alle soorten profielen. 

  • Of het nu gaat om bedrijfsleiders, ondernemers die hun creativiteit willen stimuleren om nieuwe en spannende projecten tot leven te brengen, of startende ondernemers.

De opleiding biedt namelijk verschillende creatieve workshops, Mind Mapping-trainingen die individueel of in groepsverband kunnen worden gedaan, ideaal om als team nieuwe vaardigheden op te doen. Het uiteindelijke doel van deze methode is dus om samen te werken, vooruit te komen en vele concepten en ideeën het licht te laten zien. We kunnen dus niet zeggen dat deze methode slechts voor één type profiel wordt aanbevolen.

Integendeel, iedereen moet aan zijn denkgeest werken en deze dagelijks stimuleren. Dit maakt onze opleiding bijzonder relevant voor iedereen die werkt en nog productiever en creatiever willen worden.

Waarom een beroep doen op Quality Training voor uw in-company training?

Met meer dan twintig jaar ervaring past Quality Training zich aan de behoeften en verwachtingen van bedrijven aan om de meest relevante opleidingen aan te bieden. Deze zijn bedoeld om de ontwikkeling en groei van de productiviteit en de creativiteit binnen het bedrijf te bevorderen.

Of u nu bedrijfsleider bent, ondernemer of medewerker die dagelijks nog efficiënter wil worden, wij bieden u de beste opleiding.

De verschillende sessies worden via verschillende kanalen aangeboden. Of u de opleiding nu op afstandbij u op locatie, via e-learning of het gebruik van digitale modules volgt, wij zorgen voor dat zeer levendige, interactieve opleidingen waarbij u de gelegenheid krijgt om deel te nemen aan praktische workshops om alle tijdens uw sessie verworven theorie in praktijk te brengen.

Wilt u meer zelfvertrouwen krijgen, uw tijd leren beheren met een effectieve tool die uw creativiteit stimuleert? Kies voor een Mind Mapping-opleiding bij Quality Training, onze organisatie is QFor-gecertificeerd!

Praktische info

Vertrouw op Quality Training en bied uw werknemers de middelen en methoden om hun productiviteit te verhogen. Wilt u meer informatie over onze bedrijfsopleidingen, neem dan contact met ons op.

E-mailmarie@qualitytraining.be

Telefoon+32 (0) 2 331 46 66 OF +32 (0) 476 62 99 11

Adres: Haanstraat 51,
1180 Brussel

quality training formations nl237

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training