logo quality color
quality training formations nl8

Onze Outlook opleidingen

Outlook is de tool bij uitstek waarmee u uw mails, taken en agenda optimaal kunt organiseren en beheren!

We geven u alvast een eerste tip die u helpt uw e-mails prioriteit te geven zodra ze binnenkomen:

De opleiding Outlook van Quality Training

De opleiding Outlook van Quality Training heeft als doel om beter om te gaan met de hoeveelheid e-mails waarmee u geconfronteerd wordt. Tijdens deze opleiding leert u hoe u zich door prioriteiten te stellen op een efficiënte manier kunt organiseren.

Dankzij deze opleiding die vooral op de praktijk gericht is, krijgt u:

 • Een beter beheer van uw tijd, prioriteiten en projecten dankzij de Outlook-tool
 • Een beter beheer van uw e-mails
 • Praktische tips op maat van uw behoeften
 • Een grotere beheersing van de talrijke mogelijkheden die Outlook te bieden heeft

 

Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

De functionaliteiten van Outlook onder de knie krijgen

Leer ook om te gaan met de verschillende functies van Outlook. De belangrijkste functies van Outlook zijn timemanagement, e-mail, taakbeheer en agendagebruik. Deze vier functies vullen elkaar aan en stellen u in staat uw taken en werktijden perfect te organiseren. Door het toepassen van de verschillende tips van onze opleiders, leert u ook hoe u uw e-mail efficiënt kunt gebruiken

Tijdens deze praktische Outlook-opleiding krijgt u de gelegenheid uw gedrag op het gebied van timemanagement te analyseren en na te gaan in welke opzichten u goed presteert en in welke opzichten u nog kunt verbeteren

Opleidingen voor elk niveau

Onze opleidingen analyseren hoe georganiseerd u bent en stellen manieren voor om hier verbeteringen in aan te brengen in overeenstemming met uw behoeften en de sector waarin u actief bent. U leert ook om te gaan met onvoorziene situaties.

Onze opleidingen analyseren hoe georganiseerd u bent en stellen manieren voor om hier verbeteringen in aan te brengen in overeenstemming met uw behoeften en de sector waarin u actief bent. U leert ook om te gaan met onvoorziene situaties.

Het doel van deze opleiding is Outlook op een optimale manier te leren gebruiken. Deze opleiding kan op afstand worden gegeven of fysiek in uw bedrijfsruimte. Onze opleidingen vinden plaats in een sfeer die stimulerend is voor het leerproces en bestaan gemiddeld uit tien deelnemers. Wij hebben besloten om de opleiding in kleine groepen te geven zodat we ons helemaal kunnen richten op de persoonlijke begeleiding van elke deelnemer.

Van beginners tot gevorderden, we passen ons aan de verschillende niveaus aan en gebruiken verschillende leermethodologieën. Webinars, e-learning platforms, wij gebruiken verschillende middelen om aan de behoeften van elk type bedrijf en niveau te voldoen.
Ordinateur avec le logo Outlook

Inhoud van de opleiding Outlook – E-mailbeheer

Al onze Outlook-trainingen zijn praktijkgericht en behandelen alle niveaus, van de basis tot het maken van formulieren. Onze Outlook-experts geven de opleiding bij u ter plaatse of tijdens een van de sessies die het hele jaar door met verschillende bedrijven in kleine groepen worden georganiseerd!

 • Basisbeginselen van timemanagement
 • Best practices: Schrijf welomschreven onderwerpen, schrijf duidelijke en beknopte berichten, beperk kopieën, beperk bijlagen, gebruik de tracking indicator, …
 • Prioriteer e-mails meteen als ze binnenkomen in de inbox
 • Beheer de inbox
  • Databasemethode
  • ABC-methode – Aanraken, Behandelen, Classificeren
 • Regels opstellen waarmee Outlook in bepaalde gevallen voor u kan werken
 • Snelle acties om tijd te besparen bij terugkerende acties
 • Hoe Outlook personaliseren voor meer efficiëntie?
 • Hoe sneller te reageren op bepaalde e-mails?
 • Tijd besparen bij het opstellen van e-mails met sjablonen en QuickParts
 • De juiste kleurcategorieën kiezen voor een betere organisatie van de inbox
 • Ontdek de geavanceerde opties van Outlook: Ze worden vaak te weinig gebruikt, maar zijn zeer nuttig voor een optimale efficiëntie
 • Alle tips en tricks (inclusief de handigste sneltoetsen)

Outlook: de onmisbare tool bij het beheren van uw tijd

Vanuit financieel oogpunt van een onderneming is tijd zeer kostbaar en duur. Taken zoals telefoongesprekken, het behandelen van e-mails en andere neventaken zijn de grootste boosdoeners van tijdverlies. Een slechte organisatie kan dus een negatief effect hebben op de productiviteit van werknemers. Prioriteiten stellen is een van de meest ingewikkelde taken om te beheren.

Om tijdverspilling tegen te gaan en werknemers te helpen een gevoel van prioriteit te ontwikkelen, hebben veel bedrijven besloten te vertrouwen op Outlook. Helaas is er in sommige bedrijven geen goede beheersing van Outlook waardoor deze een bron van stress en extra tijdverlies wordt.

Outlook is een persoonlijk informatiebeheersysteem, ontwikkeld door Microsoft. Loopt u over van het werk en heeft u gebrek aan organisatie? Dan is Outlook dé tool voor u. Om efficiënter te zijn, moet u leren hoe u uw tijd en die van uw werknemers op een adequate manier kunt beheren. Outlook is een complete tool waarmee u uw e-mails, taken en agenda’s kunt beheren op een manier die bij uw prioriteiten past.
Logos Outlook

De opleidingen van Quality Training

Sinds 2008 biedt Quality Training zijn expertise aan bedrijven aan om hen te helpen de arbeidsomstandigheden en de productiviteit van hun werknemers te verbeteren. Al onze opleidingen zijn Qfor-gecertificeerd, wat kwaliteitsonderwijs voor onze deelnemers garandeert.

ExcelWordLinkedIn…wij bieden diverse in-company opleidingen aan om uw bedrijf te laten groeien door middel van kennis van verschillende office tools. Als deze goed beheerst worden, kan dit tijdswinst en geld voor bedrijven opleveren.

Quality Training werkt samen met de grootste sectorfondsen: Cefora, Alimento, Fopas, Co-Valent enz.

 

Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

Doelgroep

Iedereen die zijn organisatie en timemanagement met Outlook wil verbeteren.

Voorkennis

Basiskennis van Outlook.

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training