logo quality color
quality training formations nl20

Sociale netwerken en digitale communicatie

LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hootsuite, Youtube, WordPress, het maken van webvideo’s, het creëren van webinhoud, onweerstaanbare nieuwsbrieven, blogbeheer, en nog veel meer!
 

Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

Les points abordés lors de la formation

Afin de bien comprendre comment va s’articuler votre formation pour apprendre à gérer les réseaux sociaux, voici quelques points fondamentaux qui seront abordés durant les différentes formations proposées par notre organisme Quality Training.

Behandelde onderwerpen tijdens de training

Om een goed begrip te krijgen van hoe uw training voor het beheer van sociale media zal verlopen, zijn hier enkele fundamentele punten die worden behandeld tijdens de verschillende trainingen die worden aangeboden door ons opleidingsinstituut Quality Training.

De LinkedIn-trainingen aangeboden door Quality Training

Uw merk opbouwen op LinkedIn

Het gebruik van het professionele netwerk LinkedIn zal u aanzienlijk helpen bij het ontwikkelen van uw bedrijf en vooral uw merk. Tijdens deze sessie zult u met name de nadruk leggen op het belang van het creëren van een bedrijfspagina om te communiceren over uw laatste nieuws, maar ook om potentiële klanten en kandidaten uit te nodigen om contact met u op te nemen. Dit staat bekend als het ontwikkelen van uw werkgeversmerk.

 

Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

De evolutie van sociale netwerken in België

Net als in Frankrijk veranderen de gewoonten in België voortdurend, met name op het gebied van digitale marketing en het gebruik van sociale netwerken. Volgens een onderzoek dat in 2022 is uitgevoerd (welk onderzoek? Bron…), zijn 9,52 miljoen mensen – van de meer dan 11 miljoen inwoners van het land – actief op de belangrijkste sociale platforms. Dat is een stijging van 7,8% ten opzichte van het voorgaande jaar, wat neerkomt op 690.000 extra Belgische gebruikers op sociale netwerken. Wat betreft de belangrijkste platforms is opvallend dat de wereldwijde gigant Facebook nu meer dan 6,4 miljoen Belgen aantrekt – een algemene daling van bijna 15%! – en dat LinkedIn, het essentiële professionele netwerk, nu 4,3 miljoen gebruikers telt, een stijging van 4,9% ten opzichte van het voorgaande jaar. Op LinkedIn is echter ook opgemerkt dat slechts de helft van de leden daadwerkelijk actief is op het platform. evolution reseaux sociaux belgique

Het belang van scholing in het gebruik van sociale netwerken voor een bedrijf

Veel bedrijven zullen zich afvragen: waarom scholen in het gebruik van sociale netwerken? Zoals we zullen zien, stelt het beheersen van verschillende sociale platforms u in staat om diverse doelstellingen te bereiken en uw zichtbaarheid te vergroten.

  • De promotie van uw producten en diensten: net als een website zal goed beheer van uw sociale media een uitstekend platform zijn om uw knowhow te ontwikkelen en uw expertise te tonen aan uw klanten.
  • Interactie met uw gemeenschap: de uitwisseling en interactiviteit zijn essentieel om uw doelgroep te binden. Uw sociale netwerken zijn het perfecte podium om te reageren, in gesprek te gaan of de belangrijkste verwachtingen van potentiële consumenten te peilen.
  • Verbetering van uw zoekmachinepositie: een dagelijkse en serieuze aanwezigheid op sociale media kan u ook helpen uw zoekmachinepositie te verbeteren, aangezien zoekmachines rekening zullen houden met uw e-reputatie om u op de beste manier te positioneren.
  • Verhoging van uw zichtbaarheid: een goede digitale strategie zal u logischerwijs in staat stellen uw naamsbekendheid te vergroten, verkeer te genereren, webviraliteit te creëren en dus logischerwijs steeds meer mensen te bereiken na verloop van tijd.

 

Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

De trainingen van Quality Training in het gebruik van sociale netwerken

Sinds de lancering in 2008 biedt ons instituut Quality Training talrijke kwalificerende trainingen voor bedrijven. Of u nu een bedrijfsleider bent of een werknemer, wij begeleiden u bij het aanvullen van uw vaardigheden. Onze trainingen – beschikbaar in persoon of op afstand – zullen u de basis leren van platforms die geschikt zijn voor de ontwikkeling van uw bedrijf, namelijk Facebook en LinkedIn.

De training voor het werven op LinkedIn

Een van de grote sterke punten van het LinkedIn-platform is zonder twijfel dat het bedrijven in staat stelt om effectief naar nieuwe kandidaten te zoeken tijdens een wervingsfase. Hiervoor zullen we de nadruk leggen op het tabblad “Vacatures“, waar talloze vacatures worden samengebracht. Zo kan een kandidaat de aanbiedingen zien die het beste bij zijn profiel passen, zodat hij alleen solliciteert op de aanbiedingen die het beste aansluiten bij zijn professionele achtergrond en verwachtingen. Deze functionaliteit op LinkedIn stelt bedrijven dus in staat om verschillende vacatures te publiceren zodat kandidaten gemakkelijk contact met hen kunnen opnemen. formation recruter linkedin

De Facebook-training

Facebook blijft tot op de dag van vandaag een sociaal platform dat nog steeds een grote impact heeft en in de loop der jaren talloze functies heeft gekregen, die tijdens uw training bij Quality Training uitgebreid zullen worden bestudeerd. U leert onder andere hoe u een professionele pagina kunt maken, statistieken en betrokkenheidspercentages kunt analyseren, uw ruimte kunt instellen en natuurlijk relevante inhoud kunt publiceren op basis van een digitale strategie die perfect is afgestemd op uw doelgroep om aan uw belangrijkste doelstellingen te voldoen.

quality training formations nl20

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training