logo quality color

Rekruteren met LinkedIn training

LinkedIn, opgericht in 2002, is een professioneel sociaal netwerk dat in de loop der jaren onmisbaar is geworden. Terwijl het netwerk u helpt om professioneel zichtbaarder te worden, met name door uw expertise te tonen via relevante publicaties, maakt het het ook gemakkelijker voor bedrijven om te werven. Wilt u meer weten over LinkedIn? Kies voor een training om te werven op LinkedIn met ons instituut Quality Training.

Details van de training

Formation Recruter avec Linkedin

 

Uw profiel, netwerk en bedrijfspagina: kies uw gereedschapskist om uw talenten te ontdekken!

  • Weet u niet meer waar u moet zoeken om kandidaten te vinden voor de posities die u aanbiedt?
  • Bent u verbaasd dat u zo weinig interesse ontvangt voor aantrekkelijke sollicitaties die op uw website zijn geplaatst?
  • Wilt u meer zichtbaarheid zodat kandidaten naar u toe komen?
  • Wilt u dat uw vacatures snel resultaat opleveren?
  • Wilt u uw netwerk uitbreiden en daardoor sneller en directer kandidaten bereiken?
  • Wilt u dat LinkedIn voor u werkt en u interessante kandidaten aanbeveelt?

Dan is deze training iets voor u!

Wist u dat 60% van de LinkedIn-leden openstaat voor professionele kansen?

Als HR-manager of recruiter is LinkedIn een onmisbaar hulpmiddel als u echte talenten wilt aantrekken en uw vaardigheden en bedrijf wilt benadrukken.

Uw professionele profiel geeft u de mogelijkheid om gemakkelijk gevonden te worden door kandidaten en uw bedrijfspagina zal hen aantrekken. Beide zijn nauw met elkaar verbonden en onmisbaar.

Deze praktische training geeft u alle sleutels die u nodig heeft om gezien en gevonden te worden door de kandidaten die u zoekt voor uw bedrijf.

 

Waarvoor dient het LinkedIn-netwerk?

LinkedIn is bedoeld voor recruiters, ondernemers, werknemers en ook mensen die op zoek zijn naar stages of leerwerkplekken. LinkedIn is het ideale hulpmiddel om zichtbaarheid te vergroten en bekendheid te krijgen bij het gewenste beroep. Het netwerk werkt, net als veel andere sociale platforms, door het maken van een profiel waarmee u uw expertise en vaardigheden kunt laten zien. Voor optimale interactie bevat het platform een systeem van “likes”, opmerkingen en delen om beter zichtbaar te zijn. Om een hoge betrokkenheid te bevorderen en interactie aan te moedigen, kunt u publicaties delen – tekstuele inhoud, afbeeldingen of video’s – om bekendheid te genereren bij uw doelgroep.

 

Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen

Wilt u werven via LinkedIn en nieuwe talenten ontdekken? Hiervoor heeft het platform tal van functionaliteiten om u te helpen kandidaten te vinden die aan al uw behoeften voldoen. Om LinkedIn als onmisbaar hulpmiddel volledig te begrijpen, kiest u voor een training bij ons die u verschillende essentiële aspecten leert kennen.

Creëer uw bedrijfspagina

Het is erg belangrijk om zichtbaar te zijn op het LinkedIn-platform. Terwijl potentiële kandidaten een pagina voor zichzelf zouden moeten maken, met een overzicht van hun ervaringen en vaardigheden, is het voor u essentieel om een bedrijfspagina te creëren. Met behulp van deze pagina kunt u uw zichtbaarheid en werkgeversmerk ontwikkelen. Bovendien kunt u effectief communiceren over al het nieuws van uw bedrijf. Net als op andere platforms moet u voor uw bedrijfspagina een profielfoto en een banner selecteren om uzelf te presenteren. Met deze bedrijfspagina kunnen potentiële kandidaten eenvoudig contact met u opnemen via het chatberichtensysteem van het platform.

Gebruik de geavanceerde zoekmodus

Wilt u werven op LinkedIn? De eenvoudigste manier is ongetwijfeld om gebruik te maken van de geavanceerde zoekmodus, die gratis toegankelijk is voor alle geregistreerde accounts op het platform. U hoeft alleen maar trefwoorden in te voeren – meestal de functienaam met eventueel de stad waar het bedrijf gevestigd is – om profielen te zien die aan uw zoekopdracht voldoen. Om nog preciezer te zijn, raden we u aan gebruik te maken van de Booleaanse zoekopdracht, waarmee u zoekwoorden kunt combineren met operators zoals AND, NOT of OR.

Regelmatig publiceren op uw bedrijfspagina

Om perfect zichtbaar te zijn en bekendheid te vergroten op LinkedIn, is er geen geheim: consistentie is de sleutel. Om uw wervingsstrategie de beste kans van slagen te geven, raden we u aan strategisch te monitoren en zo vaak mogelijk te publiceren. Let op, het gaat er niet om zomaar te publiceren om te publiceren. Elke publicatie moet inhoudelijk zijn met een duidelijk doel. U kunt bijvoorbeeld communiceren over nieuws over uw bedrijfsactiviteiten of blogartikelen delen. Dit zal betrokkenheid bevorderen en vooral leiden tot interactie met gebruikers.

Het gebruik van betaalde oplossingen

Voor optimale werving biedt LinkedIn bedrijven ook bijzonder krachtige, zij het betaalde, oplossingen. U kunt gebruikmaken van Recruiter en Recruiter Life, twee tools die u helpen om de zoektocht naar kandidaten te verfijnen. Deze functie bespaart bedrijven veel tijd omdat u het ideale profiel voor de functie binnen uw bedrijf krijgt voorgesteld. Vervolgens hoeft u alleen nog maar de voorgestelde profielen te analyseren en de gegeven informatie van de kandidaat te beoordelen om te zien of deze voldoet aan uw zoekopdracht.

De functie “Vacatures”

Er is nog een andere functie op LinkedIn die bijzonder interessant kan zijn om bedrijven te helpen bij het wervingsproces. Op het tabblad “Vacatures” in het menu van het platform vindt u talloze vacatures. Kandidaten zullen er vacatures vinden die passen bij hun profiel en ervaring. Hierdoor kunnen bedrijfspagina’s hun verschillende vacatures plaatsen – deze moeten uiteraard zo volledig mogelijk zijn – met als doel potentiële kandidaten gemakkelijk contact met u op te laten nemen. In feite is het vergelijkbaar met sommige vacaturesites, waar u uw advertentie simpelweg publiceert en effectief verspreidt.

 

Word een LinkedIn-expert met Quality Training

Sinds 2008 biedt ons instituut Quality Training diverse trainingen, voornamelijk op het gebied van kantoorautomatisering, aan bedrijven, waardoor teams hun vaardigheden kunnen verbeteren en met vertrouwen kunnen groeien in hun professionele omgeving. We bieden onze verschillende sessies zowel online als persoonlijk aan, afhankelijk van uw mogelijkheden. LinkedIn is in de loop der decennia een onmisbare interface geworden voor communicatie en zichtbaarheid, en het is essentieel om het te begrijpen. Daarom bieden wij u een LinkedIn-training aan waarmee u effectief kunt werven op het netwerk. Tijdens de hele training met onze professionals leert u de essentiële aspecten om de beste kandidaten te vinden: het creëren van een bedrijfspagina, begrijpen hoe u effectief kunt publiceren om zichtbaarheid en interactie te vergroten, weten hoe u de functie “Vacatures” kunt gebruiken om relevante profielen te vinden, of leren hoe u de betaalde functies van het platform kunt gebruiken in uw zoektocht. Als HR-manager of recruiter is LinkedIn gewoon een onmisbaar hulpmiddel geworden om nieuwe talenten te ontdekken. Ons instituut Quality Training zal u alle sleutels geven die u nodig heeft om gezien en gevonden te worden door de kandidaten die u zoekt om uw activiteit te laten groeien.

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training