logo quality color
Logo Google Drive

Opleidingen Google Drive

Google Drive, begin 2010 gelanceerd door Google, is een opslagdienst die het samenwerken en het delen van bestanden in de cloud bevordert.

Het platform wordt steeds meer gebruikt door bedrijven en biedt zijn gebruikers vele mogelijkheden. Met behulp van de Google Drive-opleiding van onze organisatie Quality Training, leert u deze inmiddels onmisbare tool te gebruiken.

 

Organiseer uw werkplek voor het samenwerken met Google Drive

Google Drive is in 2012 opgericht in Canada en is een office suite met essentiële toepassingen waaronder:

 • Google Docs,
 • Slides,
 • Sheets,
 • en Drawings.

Dat wil zeggen dat u meerdere documenten zoals spreadsheets, presentaties, tekeningen, formulieren en natuurlijk eenvoudige tekstbladen kunt importeren en naar wens kunt bewerken.

Google Drive is in de loop der jaren ontwikkeld en biedt met name meer opslagruimte in zijn gratis versie, maar het kenmerkende van Google Drive is dat het echte samenwerken mogelijk wordt gemaakt. Dit is een zegen voor bedrijven die teamprojecten dankzij deze samenwerkingsinterface gemakkelijk kunnen beheren.

U heeft namelijk de mogelijkheid om:

 • uw eigen documenten te delen met mensen van uw keuze
 • opmerkingen achter te laten in de vorm van notities
 • wijzigingen aan te brengen of een overzicht te hebben van alle toevoegingen aan uw document. Dankzij deze functie kunt u samen, gemakkelijk en productiever vooruitgang boeken in uw beroepsleven.

 

Doelen van de Google Drive-opleiding:

Als u Google Drive onder de knie heeft, kunt u veel doelen bereiken. Ook al is deze opleiding vooral gericht op mensen die al een goede kennis van de webomgeving hebben en deze samenwerkingstool willen leren kennen, is de opleiding voor iedereen toegankelijk.

Tijdens deze sessie leert u:

 • hoe u de verschillende bestanden in uw Drive opslaat en organiseert
 • hoe u ze kunt delen met al uw partners (intern of extern)
 • en hoe u grootschalige projecten in uw werkomgeving het beste kunt aansturen

Het belangrijkste van Google Drive leren

Google Drive heeft ontzettend veel functionaliteiten. Deze komen allemaal aan bod tijdens de paar uur durende opleiding waarbij u wordt begeleid door een gekwalificeerde trainer, die tijdens uw Google Drive-cursus al uw vragen zal beantwoorden.

Organiseer de bestanden in uw omgeving

Allereerst ontdekt u tijdens deze sessie de hele interface van de Drive-tool om u snel vertrouwd te maken met wat uw werkomgeving zal worden.

U maakt kennis met de verschillende menu’s, het navigatiepaneel en het geavanceerd zoeken. Zo vindt u snel uw weg en kunt u uw omgeving beter inrichten door bestanden toe te voegen die u naar wens kunt organiseren, bijvoorbeeld in een mappenstructuur.

Deze tool biedt vele mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld hetzelfde bestand in verschillende mappen opslaan, offline werken of een bestand verwijderen/herstellen.

Uw bestanden delen met uw team

Zoals we al hebben gezien, is een van de meest interessante functies van deze tool de mogelijkheid om op afstand in teamverband te werken. Door het toevoegen van een bestand aan uw omgeving heeft u namelijk de mogelijkheid om:

 • machtigingen te beheren
 • het delen van rechten te beperken
 • te bepalen wie toegang krijgt tot uw document

Met andere woorden, uw collega’s kunnen het gedeelde document bewerken, notities toevoegen en zo efficiënt samenwerken.

Teamprojecten aansturen

Met de interface van Google Drive kunt u binnen uw werkomgeving snel vorderingen maken met belangrijke projecten. U kunt Drive-teams aanmaken en meer leren over het concept van virtueel teamwerk. Als u alle features kent, kunt u productiever zijn. Bovendien kunnen alle bestanden die aan uw Drive zijn toegevoegd, worden geïmporteerd (bijvoorbeeld in PDF-formaat) voor een professionelere levering aan uw klant of manager.

 

De Google-opleidingen van Quality Training

Vertrouw ook op de expertise van onze opleidingsorganisatie Quality Training en neem deel aan een online cursus Google Drive.

Quality Training, dat in 2008 van start is gegaan en een breed scala aan verschillende en kwalitatieve opleidingen biedt, richt zich tot alle professionals die nieuwe vaardigheden willen verwerven om nog interessanter te worden op een voortdurend veranderende markt.

Onze organisatie biedt nog veel meer Google-opleidingen aan:

Onze teams bieden deze opleidingen op afstand of fysiek aan, bij u op locatie of in een van onze leslokalen. Wilt u meer weten over deze tool en leren hoe u deze slim kunt gebruiken? Kies dan voor de Google Drive-opleiding bij Quality Training!

 

Praktische informatie

Denkt u dat uw teams baat zouden hebben bij een van onze opleidingen van de Google-tools ? Neem dan contact op met Quality Training en laten we uw opleidingsbehoeften bespreken.

E-mailmarie@qualitytraining.be

Telefoon+32 (0) 2 331 46 66 OF +32 (0) 476 62 99 11

Adres: Haanstraat 51, 1180 Brussel

Logo Google Drive

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training