logo quality color
Logo Adobe Captivate

Onze Adobe Captivate trainingen

Wat is het belang voor een bedrijf om zijn werknemers te trainen in het gebruik van Adobe Captivate?

Ontwikkeld vanaf het begin van de jaren 2000, stelt de software Adobe Captivate gebruikers in staat om online leerinhoud te maken, zoals software-simulaties, vragenlijsten in verschillende formaten en e-learnings met behulp van verschillende sjablonen om interactieve presentaties te maken. Het leren van deze software biedt tal van voordelen, met name voor bedrijven.

  • Het is een bijzonder krachtige software die bijvoorbeeld de mogelijkheid biedt om trainingen in virtual reality te creëren.
  • De interface zorgt voor een behoorlijk goede mobiele ervaring, waardoor u uw creaties kunt aanpassen aan het mobiele formaat.
  • De software-interface is zeer uitgebreid en biedt de mogelijkheid om veel multimediale tools in uw presentaties op te nemen voor een zeer hoogwaardige uitstraling.

Onze Adobe Captivate trainingen :

 

Gedetailleerde onderwerpen die tijdens de beginnerscursus Captivate worden behandeld

Gedurende slechts één dag is de leermodule voor de Adobe Captivate-software toch bijzonder uitgebreid. Onze ervaren trainers zijn aanwezig om u vertrouwd te maken met de interface van deze complexe tool en om u te helpen bij het beheersen van de diverse aanwezige functies.

Vertrouwd raken met de interface en leren hoe u dia’s maakt

De eerste stap bij het leren van een software zo uitgebreid en complex als Adobe Captivate is logischerwijs vertrouwd raken met de algehele interface. Tijdens de beginfase van de training leert u de software beter te begrijpen, het menu te ontdekken en te werken met de verschillende ruimtes waarin u zult werken. U leert het Resources-paneel kennen, waar u kunt kiezen uit verschillende dia-sjablonen die u naar uw eigen smaak en technische ambities kunt aanpassen. Met deze tools kunt u bijzonder uitgebreide e-learnings ontwerpen, en dat allemaal in slechts enkele minuten. formation captivate debutant

Multimediale en interactieve objecten opnemen

Het Resources-paneel is dus bijzonder belangrijk in de software, want hiermee kunt u dia’s kiezen om aan te passen door verschillende objecten toe te voegen. Of ze nu standaard of multimediaal zijn, ze helpen uw presentatie interactiever dan ooit te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld ondertitels en tekst-naar-spraak integreren om uw e-learning levendiger en begrijpelijker te maken. U hebt ook de mogelijkheid om uw eigen video’s op te nemen en ze op platforms met wereldwijd succes, zoals YouTube, te integreren om zo een maximaal aantal mensen te bereiken.

Een project maken vanuit een sjabloon

Een groot deel van de training zal zich richten op de beste manier om uw project te maken, door te beginnen met een bestaande sjabloon. De software biedt u daarvoor een ruime keuze aan opties, waaronder uitgewerkte achtergronden, mooie typografieën en zogenaamde Fluid Boxen om gemakkelijk responsieve inhoud te genereren. Al deze sjablonen zijn volledig aanpasbaar. Met slechts enkele muisklikken kunt u de typografie van uw inhoud veranderen, multimedia-objecten toevoegen of de lay-out van uw pagina volledig veranderen. U kunt praktisch alles doen om een project te creëren dat bij u past.

Een demonstratievideo maken

In Adobe Captivate kunt u demonstratievideo’s maken om een nieuw product uitgebreid te presenteren. U kunt bijvoorbeeld uw eigen video maken of een bestaande video importeren, bijvoorbeeld vanuit een PowerPoint-document, dat ook onmisbaar is voor het maken van dia’s. De software stelt u in staat om uw scherm op te nemen en er verschillende annotaties aan toe te voegen, wat het een ideaal hulpmiddel maakt voor het presenteren van een product of een nieuwe service van uw bedrijf. Bij het maken van deze demonstratievideo moet u van tevoren goed nadenken over een echte rode draad, zodat het geheel samenhangend en begrijpelijk is voor uw doelgroep. Laat geen enkel detail achterwege! creer video demo captivate debutant

Migratie naar een mobiel formaat

In het tijdperk van responsief en mobiel formaat is de software gericht op het aanpassen van uw presentaties en demonstratievideo’s aan een duidelijk responsief formaat. Wanneer u uw projecten opent die zijn gemaakt met Adobe Captivate, slaat u deze op als responsieve projecten. Wanneer u ze vervolgens opent, worden de logische objectgroepen in Fluid Boxen geplaatst, zodat u ze kunt aanpassen voor een perfect geoptimaliseerd formaat dat te bekijken is op een moderne telefoon of tablet.

Audiogesynchroniseerd met video

Voor uw projecten kunt u video’s importeren uit verschillende formaten, zoals MOV, FLV, MPEG of AVI, maar u kunt ook audiogeluiden opnemen om het geluid eenvoudig te synchroniseren met de dia’s die uw project vormen. Bovendien kunt u audiogeluiden eenvoudig bewerken door fouten te corrigeren of een externe audiotrack toe te voegen. Deze bewerkingen hebben tot doel om audio-antwoorden aan de vragen toe te voegen, waardoor uw doelgroep nog meer betrokken wordt, of om YouTube-video’s af te spelen die kunnen worden geïntegreerd in uw presentatie.

Logo Adobe Captivate

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training