logo quality color

Onze Excel Formules en basisfuncties opleidingen

Opleiding details

Maak kennis met de meest gebruikte formules en functies van Excel!

Contact-/onlineonderwijs?

Contact- en onlineonderwijs

Niveau

Medium

Voorkennis

Basiskennis van Excel

Doelgroep

Iedereen die de basisformules en -functies onder de knie wil krijgen.

Doelen

Na afronding van deze opleiding boordevol theorie en praktijk kunnen de deelnemers het volgende:

 • meerdere formules maken;
 • werken met de meest gebruikte functies (som, gemiddelde, aantal …);
 • werken met voorwaardelijke functies;
 • De meest voorkomende datum- en tijdfuncties gebruiken
 • subtotalen berekenen in een tabel.

 

Gedetailleerd programma

 • Een formule maken
  • Formules verifiëren en corrigeren
  • Selectieprincipes begrijpen
 • Gemakkelijk een formule kopiëren m.b.v. ‘Speciaal plakken’
 • Relatieve, absolute en gemengde referenties gebruiken
 • Werken met de meest gebruikte functies
  • SOM
  • GEMIDDELDE
  • MAX, MIN
  • AANTAL, AANTALARG, AANTAL.LEGE.CELLEN
 • Voorwaardelijke functies gebruiken
  • AANTAL.ALS
  • SOM.ALS
  • GEMIDDELDE.ALS
 • De meest voorkomende datum- en tijdfuncties gebruiken
 • Gemakkelijk subtotalen berekenen in een database
 • Tips en tricks
 • odel maken
 • Tips en tricks

 

Duur

1 dag

 

Image d'un ordinateur et de la formation excel

 

Onze opleiding over formules en functies in detail

Sinds het midden van de jaren 80 wordt de Excel-software, die deel uitmaakt van het Microsoft Office-pakket, veelvuldig gebruikt, vooral in de zakelijke wereld. Alle trainingen die worden aangeboden door ons opleidingsinstituut Quality Training bestrijken alle niveaus, of u nu een beginner bent of gevorderd. Laten we samen de verschillende functionaliteiten van de software ontdekken en in dit specifieke geval hoe u formules en functies aan uw Excel-spreadsheet kunt toevoegen. Op afstand of thuis, de trainers van Quality Training begeleiden u bij uw Excel-opleiding!

 

Wat is het verschil tussen functies en formules in Excel?

Het belangrijkste aspect van deze training aan onze zijde is het correct gebruik van functies en formules in de Excel-software. Dit essentiële kenmerk moet u beheersen om het maximale uit de interface te halen. Formules stellen u in staat verschillende berekeningen uit te voeren in Excel, zoals optellen, delen, aftrekken en vermenigvuldigen. Deze optie is met name handig om gegevens te verzamelen of de boekhouding van uw bedrijf te beheren. Functies daarentegen zijn vooraf gedefinieerde elementen die door de software worden aangeboden om een reeks bewerkingen uit te voeren. Bijvoorbeeld, de functie NB() retourneert het aantal cellen met getallen. En er zijn nog veel andere functies die we samen kunnen bestuderen.

 

De Excel-functietraining van Quality Training

Al bijna 15 jaar biedt het team van Quality Training zijn diensten aan bedrijven aan voor het geven van Excel-trainingen, zowel voor werknemers als leidinggevenden. Via deze weg begeleiden we u om de software te beheersen en alle nuances ervan te begrijpen. Ongeacht uw niveau, leert u om de verschillende opties te beheersen om uw kasstroom beter te beheren, uw budgetten te berekenen en/of grafieken te maken na het verzamelen van meerdere gegevens. Ondanks de jaren blijft Excel een veelgebruikte software in bedrijven, ongeacht de bedrijfstak. Financiën, boekhouding, bouw, marketing, communicatiebureaus – het beheersen van de interface kan voor iedereen nuttig zijn. Om optimaal aan al uw verwachtingen te voldoen, creëren we volledig op maat gemaakte sessies zodat deze training nog waardevoller wordt dan ooit tevoren.

 

Onderwerpen die tijdens de training worden behandeld

De training die ons opleidingsinstituut Quality Training aanbiedt, bestrijkt vele functionaliteiten van de software. Het doel is om u volledig zelfstandig te maken in Excel. Onze trainers begeleiden u bij het beheersen van alle aspecten van het gereedschap. U zult kennis maken met formules en functies die zijn afgestemd op uw bedrijfstak, het begrijpen van voorwaardelijke of specifieke functies en vele andere opties. Kies voor een Excel-training over formules en functies bij ons!

 

Image de fonctions et de formules excel

 

 

Basisfuncties en de functieassistent

In Excel wordt er veel gesproken over functies. Een kleine opfriscursus is daarom op zijn plaats. Een functie is vooraf gedefinieerd en bespaart u aanzienlijk tijd. Het meest gebruikte voorbeeld op de software is waarschijnlijk de SOM-functie, waarmee u verschillende cellen kunt optellen. Om volledig vertrouwd te raken met de wereld van functies, biedt de software een functieassistent die u kan begeleiden bij deze stap door alle mogelijke functies en hun argumenten weer te geven. Zo kunt u veilig vooruitgaan in dit soms wat complexe proces wanneer u de interface voor het eerst leert kennen.

Selectieprincipes

In Excel heeft u de mogelijkheid om een aantal cellen, rijen of zelfs hele kolommen te selecteren. Uw Excel-werkblad bevat inderdaad rij- en kolomkoppen, zowel bovenaan als aan de linkerkant van uw spreadsheet, waarvoor namen zijn opgegeven voor elke rij of kolom. Deze kunnen bijvoorbeeld A, B, C, enz. of 1, 2, 3, enz. heten. Het selectieprincipe stelt u in staat om het gereedschap correct te gebruiken, snel tabellen of grafieken te maken of eenvoudig uw formules in de cellen in te voeren.

Voorwaardelijke functies

Naast de functies die we al hebben besproken en die relatief gangbaar zijn omdat ze worden gebruikt voor het optellen of vermenigvuldigen van cellen, zijn er voorwaardelijke functies die complexer zijn maar veelvuldig worden gebruikt op de software. De functie ALS.VOORWAARDEN controleert of een of meerdere voorwaarden worden voldaan. Met deze functie kunt u tot 127 verschillende voorwaarden testen, hoewel het niet wordt aangeraden om deze optie te veel te gebruiken en te veel voorwaarden te nesten.

Specifieke functies

Tijd is een onmisbare datum die moet worden beheerd en weergegeven. Excel biedt opties om het huidige moment aan te geven, zoals de functies NU of VANDAAG. U kunt ook de dag van een datum extraheren (=DATUM) of het jaar van een datum aangeven (=JAAR). Bovendien stelt de functie ZOEKEN u in staat om een waarde in een kolom of een reeks rijen te zoeken en de overeenkomstige waarde terug te krijgen.

Tekstfuncties

In Excel stellen tekstfuncties u in staat om eenvoudig de manier te wijzigen waarop een getal wordt weergegeven, bijvoorbeeld door het toe te passen op een bepaald format met behulp van formatcodes. Deze functie kan worden gebruikt om getallen te combineren met tekst of symbolen. Textfuncties worden echter zelden alleen gebruikt.

Geneste functies

Wilt u een meer ambitieuze berekening uitvoeren die veel functies bevat? Dat is natuurlijk mogelijk in de Excel-software. Dit wordt een geneste functie genoemd, wat betekent dat u bijvoorbeeld twee functies, zoals GEMIDDELDE en SOM, combineert in de argumenten van uw voorwaardelijke ALS-functie. Aangezien dit een uitdagende oefening kan zijn, zullen we u praktische gevallen voorstellen om vertrouwd te raken met geneste functies tijdens uw training bij ons.

 

Image du logo excel

Word een professional met Quality Training

Sinds 2008 biedt ons opleidingsinstituut Quality Training kantooropleidingen aan om werknemers en bedrijfsleiders de kans te geven zich verder te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Onze Excel-trainingen zijn volledig praktijkgericht en omvatten alle niveaus. Of u nu een beginner bent of de software al kent, onze gekwalificeerde trainers passen zich aan u aan en bieden u een perfect gepersonaliseerd trainingsprogramma. Ontdek onze Excel-training! U leert alle functionaliteiten en opties van de software te begrijpen, waaronder het beheer van functies en formules, het maken van grafieken en tabellen, en nog veel meer. Ons instituut biedt trainingen op locatie bij uw bedrijf of op afstand, met kleine groepssessies gedurende het hele jaar. Wilt u alle tips en trucs ontdekken om de software optimaal te beheersen? Kies voor een Excel-training bij Quality Training!

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training