logo quality color

Onze Excel Power Pivot opleidingen

Opleiding details

Met Power Pivot analyseert u snel en gemakkelijk gigantisch veel gegevens en creëert u in een handomdraai dashboards!

Contact-/onlineonderwijs?

Contact- en onlineonderwijs

Niveau

Geavanceerd

Voorkennis

Kennis van draaitabellen in Excel.

Doelgroep

Iedereen die beter inzicht wil krijgen in het beheer van gegevens uit verschillende bronnen en/of grote databases.

Doelen

Na afronding van deze opleiding boordevol theorie en praktijk kunnen de deelnemers het volgende:

 • geavanceerde gegevens transformeren en presenteren;
 • dashboards maken om eenvoudiger te communiceren over gegevensanalyses.

 

Gedetailleerd programma

 • Introductie
  • Voorstelling van Power Pivot
  • Toegang tot de add-on Power Pivot
  • Navigeren binnen de interface
  • Eén enkele gegevensbron laden
  • Een dashboard maken
  • Power Pivot gebruiken voor ‘business intelligence’
  • Informatie uit gegevens halen m.b.v. Power Pivot
  • Problemen inzake gegevensinterpretatie achterhalen

 

 • Gegevens met elkaar verbinden en analyseren m.b.v. Power Pivot
  • Overzicht van lijstbeheer in Excel: in tabellen gieten, sorteren, filteren, een draaitabel invoegen
  • Verschillende gegevensbronnen gebruiken: Excel, Access, websites, csv-bestanden, txt-bestanden …
  • Gegevens importeren m.b.v. de add-on Power Query
  • Gegevensbronnen filteren m.b.v. de SQL Query Wizard
  • Gegevens voorbereiden om ze gemakkelijk te kunnen analyseren
  • Verbanden en hiërarchieën definiëren
  • Tabellen en draaitabellen maken op basis van Power Pivot
  • Slicers gebruiken in draaitabellen
  • Gebruikmaken van de geavanceerde functies van Power Pivot
  • Berekende kolommen en parameters toevoegen
  • Gebruikmaken van de formuletaal DAX
  • De hoofdfuncties van DAX gebruiken
  • Klassieke functies (logisch, tekst, data …) ;
  • Filterfuncties – aggregatiefuncties;
  • Relatiefuncties – ’time intelligence’-functies.

 

 • Een dashboard maken en delen
  • Een perspectief creëren om gegevensbewerking te vereenvoudigen
  • Prestatieniveaus definiëren en visualiseren m.b.v. KPI’s

 

 • Tips en tricks

 

Duur

2 dagen

 

Over de Power Pivot-training van Quality Training

Quality Training biedt verschillende kantooropleidingen waarmee bedrijven de meest uitgebreide software op de markt kunnen ontdekken. We zijn er om u te begeleiden bij het leren van Microsoft Excel en u bekend te maken met de interface vol met functies en opties van allerlei soorten, zodat u productiever dan ooit kunt worden in uw dagelijkse taken. Onze Excel-trainingen worden gegeven in kleine groepen en kunnen variëren van enkele uren tot meerdere dagen, afhankelijk van het onderwerp dat u wilt behandelen. Excel is een zeer uitgebreide software, dus we kunnen verschillende onderwerpen apart behandelen in afzonderlijke trainingen, zoals het maken van draaitabellen, het maken van grafieken, het begrijpen van basisformules en functies, en nog veel meer.

 

Wat is PowerPivot en waarvoor wordt het gebruikt?

Tussen de vele functies en opties in Microsoft Excel zal deze training zich richten op het ontdekken van PowerPivot. Met dit onderdeel kunt u krachtige gegevensanalyses uitvoeren en deze presenteren in een bijzonder intuïtief dashboard. Deze functionaliteit is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die een beter inzicht willen krijgen in de herkomst van verschillende bronnen en/of grote databases. Dankzij deze theoretische en praktische training kunnen de deelnemers technische gegevens presenteren om zo creatieve dashboards te maken voor een concrete en relevante gegevensanalyse. Het is belangrijk om te weten dat basiskennis van Excel, vooral van draaitabellen, vereist is om deze sessie beter te begrijpen, omdat het voor beginners een beetje te technisch kan zijn. Deze training is bedoeld voor professioneel gebruik en kan zowel online, persoonlijk als in de vorm van e-learning worden gevolgd.

 

Behandelde onderwerpen tijdens de training

Deze tweedaagse Excel-training over het PowerPivot-module stelt u in staat om veel aspecten te beheersen voor een volledige leerervaring. Na een snelle presentatie van het module en de interface leert u hoe u een dashboard maakt en gegevens importeert met behulp van de PowerQuery-add-in. Gedurende de training helpen praktische workshops u om het gereedschap beter onder de knie te krijgen, waardoor u uw gegevensanalyses kunt vergemakkelijken, filteren met behulp van een SQL-query-assistent en draaitabellen en grafieken kunt maken op basis van het module. Laten we dus de belangrijkste onderwerpen bekijken die aan bod komen tijdens uw Excel-training op basis van het PowerPivot-module.

Verbind en analyseer gegevens

De belangrijkste functie van PowerPivot is het gebruik van deze module om verschillende gegevens met elkaar in verband te brengen en te analyseren. Zo zult u tijdens deze tweedaagse training begrijpen hoe u de verschillende gegevensbronnen (uit Excel, het web of andere bestandsbronnen zoals csv of txt) kunt gebruiken, hoe u deze kunt importeren met behulp van de PowerQuery-add-in, hoe u berekende kolommen of hoe u de DAX-formuletaal gebruikt en de belangrijkste functies ervan gebruikt. Deze verschillende begrippen zijn een niet-uitputtende lijst van de punten die tijdens de training worden behandeld. We zijn hier om u te helpen de tool perfect onder de knie te krijgen door al uw mogelijke vragen te beantwoorden.

Gegevens voorbereiden, sorteren en filteren

In staat om een ​​grote hoeveelheid gegevens te beheren – vanuit Excel maar ook extern – stelt de module u in staat deze in een bronwerkmap te importeren, zonder dat u verschillende andere spreadsheets hoeft te maken. Hierdoor kunt u uw geïmporteerde gegevens manipuleren, op de beste manier analyseren, sorteren en visualiseren met draaitabellen en/of grafieken.

Tabellen en grafieken

Perfecte aanvulling op Microsoft Excel, de PowerPivot-module stelt u in staat om veel gegevens voor te bereiden en samen te voegen, soms uit zeer verschillende bronnen. Het doel is dus om al deze gegevens samen te bestuderen om ze intelligent te koppelen, hetzij in de vorm van een draaitabel, hetzij via een grafiek die door de module wordt gegenereerd. U kunt dus veel relaties en hiërarchieën definiëren terwijl u segmenten (ook wel slicers genoemd) in draaitabellen gebruikt.

Assistent voor SQL-query

Wanneer u ervoor kiest om gegevens uit een externe bron naar Excel te importeren in uw PowerPivot-module, moet u de gewenste kolommen in elke tabel selecteren. Op deze manier kunt u al uw gegevens filteren om het aantal rijen in uw gegevensmodel te beperken. Hiervoor is een assistent voor SQL-query beschikbaar om u te helpen en te begeleiden bij dit belangrijke filterproces.

DAX (Data Analysis Expressions)

DAX is een verzameling functies, operators en constanten die kunnen worden gebruikt in een formule of expressie. Het stelt u in staat om één of meerdere waarden te berekenen om nieuwe informatie te creëren op basis van reeds bestaande gegevens. In PowerPivot wordt deze taal gebruikt bij het analyseren van gegevens die aanzienlijk complexer zijn dan normaal. Bijvoorbeeld, gegevens van een inventaris die zich uitstrekt over meerdere tabellen en meerdere gegevensbronnen.

Functies

De functies en formules in deze DAX-taal (Data Analysis Expressions) lijken op die van Excel, zoals we allemaal kennen. Net als in de spreadsheet-software beginnen ze met een gelijkteken en worden ze gevolgd door de naam van de functie of een specifieke expressie. Er zijn echter enkele opmerkelijke verschillen. Met DAX kunt u bijvoorbeeld een gerelateerde waarde gebruiken om een berekening uit te voeren op basis van de gekozen context, of u kunt berekeningen uitvoeren met datumbereiken en resultaten vergelijken over parallelle perioden. Kortom, deze taal biedt u tal van mogelijkheden die we samen kunnen bestuderen.

Een dashboard maken en delen

Een van de belangrijkste kenmerken van het PowerPivot-module is de mogelijkheid om dynamische dashboards te maken en te delen, waarin tabellen en draaitabellen worden weergegeven om u te helpen uw analyse te beheren en de evolutie te volgen aan de hand van verschillende indicatoren. Tijdens deze tweedaagse training leert u hoe u een perspectief kunt creëren om de manipulatie van geïmporteerde gegevens te vergemakkelijken, terwijl u verschillende prestatieniveaus visualiseert met behulp van KPI’s.

 

Excel-expert worden met Quality Training

Sinds onze oprichting in 2008 biedt ons opleidingsinstituut Quality Training echte leeroplossingen aan bedrijven om hun teams te trainen in nieuwe kantoor-technologieën. We bestrijken veel technische software die essentieel zal zijn voor het uitvoeren van uw dagelijkse taken, of u nu een bedrijfsleider of een werknemer bent. Onder onze verschillende trainingen is die gebaseerd op Microsoft Excel een van de meest relevante en belangrijke. De reden hiervoor is eenvoudig. Deze software wordt over de hele wereld gebruikt, ongeacht de bedrijfstak, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo complex als het fascinerend is om te gebruiken, zit de software vol met functies en modules die we samen kunnen bestuderen. Waag de sprong en sluit u aan bij ons voor een Excel-training, waarbij u zorgvuldig het onderwerp kiest dat u grondig wilt bestuderen! Gegevensanalyse, het maken van tabellen en grafieken of het ontdekken van aangepaste modules, we zijn hier om u te begeleiden!

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training