logo quality color

Onze Excel Basis opleidingen

Maak kennis met de basisfuncties van Excel!

Contact-/onlineonderwijs?

Contact- en onlineonderwijs

Niveau

Basis

Voorkennis

Basiskennis van computers

Doelgroep

Iedereen die wil kennismaken met de basisfuncties van Excel.

Doelen

Na afronding van deze opleiding boordevol theorie en praktijk kunnen de deelnemers het volgende:

 • een Excel-document maken, opslaan en wijzigen;
 • de lay-out beheren;
 • cellen formatteren;
 • basisformules gebruiken;
 • eenvoudige grafieken maken.

Gedetailleerd programma

 • Voorstelling van de Excel-omgeving
 • Kennismaking met verschillende tabbladen, groepen opdrachten, de werkbalk ‘Snelle toegang’, Zoom …
 • Een tabel maken
 • Lay-out
 • Celformattering (datum, aantal, munteenheid enz.)
 • Kopiëren, knippen, plakken
 • Verplaatsen
 • Kennismaking met de basisformules
 • Kennismaking met de basisfuncties
 • Sorteren
 • Automatisch filteren
 • Documenten afdrukken + afdrukopties
 • Kennismaking met grafieken
 • De helpfunctie van Excel gebruiken
 • Tips en tricks

Duur

1 dag

Image du menu Excel

 

Het vlaggenschip van Microsoft Office, Excel, is snel uitgegroeid tot een onmisbare tool om te beheersen binnen een bedrijfsomgeving. Dit programma is verre van een eenvoudige spreadsheet-tool en staat vaak bekend als vrij complex, maar biedt talloze functionaliteiten die van belang zijn, ongeacht uw functie binnen het bedrijf en uw dagelijkse taken. Door deel te nemen aan een Excel-training bij ons instituut, Quality Training, leert u de basis van het programma zodat u er optimaal gebruik van kunt maken in uw dagelijks leven. Aan het einde van deze eendaagse training zult u weten hoe u een opmaak kunt beheren, cellen kunt formatteren, de belangrijkste formules van de interface kunt gebruiken, een Excel-document kunt bewerken en opslaan, en zelfs eenvoudige grafieken kunt maken. Al snel zal het programma geen geheimen meer voor u hebben!

 

Punten die worden behandeld tijdens de training:

Deze Excel-training aangeboden door Quality Training is beschikbaar in de vorm van afstandsleren, klassikale training in onze faciliteiten, op uw eigen locatie of als een webinar, zodat het aan al uw verschillende behoeften kan voldoen. Deze training is perfect toegankelijk voor beginners en is bedoeld voor leidinggevenden en medewerkers die snel een technisch programma willen leren dat vele essentiële tools biedt voor hun dagelijkse werkzaamheden. Het doel is om u te helpen bij uw taken en u productiever dan ooit te maken door Excel onder de knie te krijgen. Laten we samen de verschillende onderwerpen ontdekken die tijdens deze Excel-training aan bod zullen komen, zodat u alle basisprincipes van het programma kunt verwerven.

 

De basisprincipes van Excel:

Naast het bieden van veel praktische tips en trucs om de verschillende commando’s van het programma onder de knie te krijgen, is het belangrijkste doel van deze training om u de basisprincipes van Excel bij te brengen, zodat u deze in uw professionele leven optimaal kunt gebruiken. Samen met onze ervaren trainers leert u bijvoorbeeld hoe u een Excel-bestand kunt openen, bewerken, gegevens kunt corrigeren en nieuwe formules kunt toevoegen. U zult ook leren hoe u draaitabellen kunt maken, filters kunt gebruiken om uw tabellen te beheren en berekeningen kunt uitvoeren met behulp van de beschikbare formules en functies in Excel.

Hoe u een tabel maakt in Excel:

Het is duidelijk dat het maken van een tabel de basisfunctie van het programma is en deze moet volledig beheerst worden voordat u doorgaat naar complexere commando’s. Het toevoegen van een tabel is relatief eenvoudig, hoewel u eerst een vrij duidelijk beeld moet hebben van wat u wilt maken om het meest esthetische resultaat te verkrijgen. U kunt tekst en passende gegevens toevoegen om aan al uw behoeften te voldoen en vervolgens doorgaan naar de volgende stap.

Opmaak van Excel:

Het maken van een tabel in Excel houdt niet alleen het invoegen van tekst of specifieke gegevens in. Het programma biedt zeer intuïtieve opties waarmee u het uiterlijk van de tabel kunt verbeteren met behulp van een functie die “Tabelstijlen” wordt genoemd. Met behulp van deze functie kunt u verschillende stijlen en kleuren kiezen om toe te voegen aan uw tabel, om deze zo duidelijk en relevant mogelijk te maken. Het programma biedt u talloze opties om uw algehele opmaak te verbeteren.

Excel-cellen:

Als er een term is die vaak wordt gebruikt in Excel, dan is het wel “cellen“. Een cel op het interface is het snijpunt van een rij en kolom. Op elk van de cellen in uw tabel kunt u tekst toevoegen, maar ook cellen samenvoegen. Dit helpt u bij het wijzigen van hun grootte, het instellen van nieuwe typografie, het definiëren van een specifiek formaat of het toevoegen van een achtergrondkleur aan uw cellen. Met andere woorden, cellen bieden u een breed scala aan mogelijkheden!

Formules en basisfuncties:

Een andere belangrijke functionaliteit om te begrijpen in Excel is het vermogen om verschillende berekeningen uit te voeren binnen de tabellen, oftewel het gebruik van basisformules en -functies. Met behulp van het Excel-menu, dat ook wel het “Lint” wordt genoemd, kunt u enkele van de meest gebruikte formules vinden en deze gemakkelijk toevoegen. Onder de meest gebruikte formules vinden we onder andere de som, het gemiddelde en meer complexe formules zoals de ALS-functie, waarmee u een resultaat kunt krijgen op basis van gegevens in verschillende cellen. Deze optie helpt u bij het beheer van de financiën van uw bedrijf of het verzamelen van gegevens voor een beter overzicht.

Sorteren en automatisch filteren:

In Excel wordt ook veel gesproken over sorteren en automatisch filteren. Deze twee begrippen worden soms door elkaar gehaald en hoewel ze beide essentieel zijn in het programma, vullen ze elkaar vooral aan om soepel door uw database te navigeren. In Excel betekent sorteren dat u een keuze maakt binnen een bepaald gebied, bijvoorbeeld door te kiezen voor een oplopende of aflopende sortering. Wat betreft het filteren van gegevens, stelt deze functie u in staat om alleen de gewenste resultaten weer te geven, waarbij u de mogelijkheid heeft om andere elementen in uw database te verbergen. Beide opties zijn zeer handig bij uw dagelijkse taken in Excel.

Introductie tot grafieken:

Als u de verkoop van een product wilt presenteren of andere professionele documenten wilt analyseren met behulp van verschillende gegevens, kan een tabel een goede oplossing zijn, maar dat is niet de enige mogelijkheid. In sommige gevallen kan een grafiek bijzonder geschikt zijn. Excel biedt u de mogelijkheid om in slechts een paar klikken een grafiek in te voegen. Tijdens deze training zullen we laten zien hoe u een grafiek kunt invoegen en hoe u met behulp van verschillende sjablonen de stijl van de grafiek kunt kiezen die het beste aansluit bij uw behoeften. U kunt de grafiek naar wens verplaatsen om het meest esthetische resultaat te bereiken!

 

Word een Excel-expert met Quality Training:

Met bijna 15 jaar ervaring is ons instituut Quality Training snel een expert geworden op het gebied van kantooropleidingen, met bijna 45 meertalige trainers tot uw beschikking. Onder alle sessies die we aanbieden voor professionals, is het leren van de basis van Microsoft Excel een bijzonder waardevolle. Dit spreadsheetprogramma is tegenwoordig een van de meest gebruikte software in bedrijven, dus we zijn hier om u te begeleiden bij het beheersen van alle functies ervan! Gedurende een dag zullen we de meest essentiële opties behandelen voor een optimaal gebruik van de software in de Office-suite.

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training