logo quality color
quality training formations nl12

Microsoft Office Opleiding: Tips en trucs

Het belang van het trainen van werknemers in het gebruik van Microsoft Office voor een bedrijf?

Microsoft Office, de kantoorsuite en eigendom van het bedrijf Microsoft, behoeft geen introductie meer. Het maakte zijn debuut in het begin van de jaren ’90 en de rest is geschiedenis. De suite bevat vele onmisbare programma’s zoals Word, Excel, OneNote, Outlook, Access en PowerPoint, en is een van de meest invloedrijke tools op de markt geworden. Met name in bedrijfsomgevingen biedt het gebruik ervan talloze voordelen:

  • Voor kleine en middelgrote ondernemingen maakt het gebruik van de Office-suite het beheer eenvoudiger, vooral dankzij het gebruik van Microsoft Excel en zijn talloze functionaliteiten.
  • Om aan de behoeften van verschillende bedrijfstypes te voldoen, biedt de interface abonnementen die geschikt zijn voor alle soorten ondernemingen. Of u nu een groot bedrijf, een kleine organisatie in ontwikkeling, of een zelfstandige ondernemer bent, u zult zeker een aanbieding vinden die past bij uw behoeften.
  • In een sterk verbonden wereld als de onze is het belangrijk om te weten dat alle documenten gemaakt met Excel, Word of PowerPoint gemakkelijk kunnen worden gedeeld met uw medewerkers dankzij platforms zoals OneDrive.

 

Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

Logo des différentes applications de Microsoft Office

Ontdek verrassende trucjes om nóg meer uit Word, Excel, PowerPoint en Outlook te halen

Op locatie / vanop afstand?

Op locatie of vanop afstand

Niveau categorie

Gemiddeld/gevorderd

Voorkennis

Een basiskennis van Word, Excel, PowerPoint en Outlook

Doelgroep

Iedereen die Word, Excel, PowerPoint en Outlook efficiënter wil gebruiken en tijd wil besparen

Doelen

Aan het einde van de opleiding, kent u de belangrijkste functies van de vier essentiële programma’s van Microsoft Office en kunt u ze gebruiken om tijd te besparen

Gedetailleerd programma

  • Tips & tricks Microsoft Word
  • Tips & tricks Microsoft Excel
  • Tips & tricks Microsoft PowerPoint
  • Tips & tricks Microsoft Outlook

Inclusief sneltoetsen

Duur

1 dag

 

Met de Office Tips en Tricks sessies ontdekt u de functionaliteiten waarmee u dagelijks kostbare tijd gaat winnen: Excel, Word, Outlook, PowerPoint, OneNote, Project, om er maar enkele te noemen!

De Tips en Tricks opleidingen die we u aanbieden, kunnen op maat van uw bedrijf worden georganiseerd als een webinar, in uw bedrijfsruimten of in een van onze leerkamers. U kunt zich echter ook inschrijven voor een van de talrijke sessies in kleine groepen.

 

Ontdek onze opleidingenagendaContact

 

De onderwerpen die in detail worden behandeld tijdens de Microsoft Office-training

Om u in staat te stellen de belangrijkste onmisbare functies van Microsoft Office onder de knie te krijgen, zal deze trainingssessie aangeboden door Quality Training zich richten op de vier belangrijkste programma’s van de suite: Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Microsoft Word: tips en trucs

Word, een essentiële tool op de markt, werd bij zijn lancering gepresenteerd als de ultieme software voor professionele tekstverwerking. De interface heeft zich snel ontwikkeld tot wat het nu is. Tegenwoordig gebruiken bedrijven Microsoft Word dagelijks voor vergaderingsverslagen, kwalitatieve opmaak of gewoon voor correspondentie. Hoewel de software uiteindelijk vrij intuïtief is, zijn er tal van trucs die u moet kennen om echt efficiënt te zijn met het programma. Dit deel van de training zal zich dus richten op verborgen opdrachten of sneltoetsen die u helpen kostbare tijd te besparen.

Microsoft Excel: tips en trucs

Excel, het vlaggenschip van de Microsoft-omgeving, is snel uitgegroeid tot een van de meest gebruikte tools in bedrijfsomgevingen. Het is meer dan zomaar een spreadsheetprogramma, de interface biedt talloze functies die essentieel zijn voor het beheer van uw organisatie. Door het intensief gebruik van de software kunt u uw eigen tabellen maken, professionele opmaak realiseren, gebruikmaken van de bekende cellen, grafieken invoegen en leren omgaan met verschillende formules en functies, waarmee u nog verder kunt gaan in het gebruik van de software. Maar ook hier is het doel van deze sessie om echte meerwaarde te bieden en verder te gaan dan de basisopdrachten van de interface. We zullen bekijken welke opdrachten u in staat stellen om nog efficiënter en sneller te werken met Excel.

microsoft excel

 

Microsoft PowerPoint: tips en trucs

PowerPoint, een presentatiesoftware van Microsoft, is ook een onmisbaar hulpmiddel, maar om andere redenen. Dit veelgeprezen hulpmiddel in de bedrijfswereld stelt u in staat om een visuele ondersteuning te creëren voor een overtuigende mondelinge presentatie. Deze presentatie zal dus uit meerdere dia’s bestaan, waarop u tekst, afbeeldingen, grafieken of zelfs video’s kunt toevoegen. Bovendien kunt u een reeks elementen animeren om meer dynamiek aan uw diavoorstelling te geven. Bovendien kunnen presentaties in PowerPoint worden gemaakt op een lege pagina of met behulp van bestaande sjablonen op Microsoft. Als u een bestaand sjabloon kiest, heeft u natuurlijk de mogelijkheid om het aan te passen aan uw behoeften. Zoals we tijdens onze sessie zullen zien, geven we u talloze trucs om uw presentaties nog relevanter en professioneler te maken.

Microsoft Outlook: tips en trucs

Vroeger bekend als Hotmail, is Outlook een e-mailservice die al enkele jaren door Microsoft wordt aangeboden. Het is bijzonder populair omdat het uw e-mails, agenda, contacten en taken op één plek kan centraliseren. Deze sterke punten maken het de perfecte service om binnen uw bedrijf te evolueren. Naast de mogelijkheid om uw e-mails te schrijven en te volgen, kunt u ook uw afspraken, vergaderingen of evenementen plannen. Dit is echter niet het enige sterke punt van de Outlook-interface. De e-maildienst biedt ook de mogelijkheid om hiërarchisch georganiseerde taken toe te voegen en deze met de rest van uw team te delen. Om tijd te besparen met Outlook, zullen we met name de meest interessante sneltoetsen bekijken. Deze kunnen u bijvoorbeeld helpen om met één klik op een e-mail te reageren, een concept op te slaan of naar het kalender-tabblad te gaan. Kortom, kleine trucjes om productiever te worden.

microsoft outlook

quality training formations nl12

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training