logo quality color

Onze Adobe After Effects opleidingen

Het belang van het opleiden van werknemers in het gebruik van After Effects voor een bedrijf?

After Effects, een software uit de Adobe-suite, is in de afgelopen jaren onmisbaar geworden en biedt de mogelijkheid om professionele video’s te maken door echte grafische animaties aan te bieden. We noemen dit motion design. Het is een perfect speelveld voor aspirant-videomakers, en de interface heeft vele voordelen:

 • Om montage en video’s te maken die kunnen concurreren met de grootste professionals in de branche, biedt de software talloze effecten en animaties. Bovendien kan het gebruik maken van plugins het leven gemakkelijker maken en de mogelijkheden voor het maken van dynamische effecten vergroten.
 • After Effects is bijzonder krachtige software, die veel video’s in ultra high-definition (4K) en virtual reality-video’s ondersteunt. Hierdoor kunt u het meest geschikte uitvoerformaat kiezen voor uw project.
 • Als onderdeel van het Adobe-conglomeraat, maakt de toepassing het ook mogelijk om veel bronnen te importeren uit andere software in de suite, zoals Illustrator of Photoshop.

formation after effect debutant

Ontdek Motion Design met After Effects

Bent u op zoek naar een nieuw professioneel hulpmiddel om relevante en zeer impactvolle videomontages te maken? After Effects, uit de Adobe-suite, is de perfecte software om een compleet nieuwe wereld te ontdekken: die van Motion Design. Met deze bijzonder uitgebreide tool kunnen gebruikers een krachtige omgeving verkennen voor het maken van 3D-ontwerpen.

De software werd gelanceerd in 1993 en was aanvankelijk slechts een eenvoudig hulpmiddel voor het maken van videomontages, vergelijkbaar met vele andere concurrenten. Maar al snel, vanaf 2001, werd de interface verder ontwikkeld en kwam tot grote hoogten. Hoewel het complexer is dan de andere software, biedt After Effects een oneindige reeks mogelijkheden om creatief te zijn. Het stelt u in staat om speciale effecten te creëren, professionele animaties, 3D-ontwerpen en zelfs ongewenste elementen uit uw video te verwijderen. Alles is samengebracht om u in staat te stellen video’s van hoge kwaliteit te maken voor verschillende doeleinden: platforms zoals YouTube, de filmindustrie, marketingcampagnes en animatiebedrijven. 

 

Training Adobe After Effects: animatie en video-trucs

Aangezien de software vrij complex is en vele functies heeft, biedt de online After Effects-training van Quality Training een uitgebreide aanpak.

Deze training dompelt u volledig onder in 3D-animatie, special effects en zelfs de basis van virtual reality.

De doelstellingen zijn dan ook talrijk. Dankzij onze gekwalificeerde en zeer pedagogische trainers leert u de After Effects-interface kennen en hoe u de vele componenten ervan kunt gebruiken om ze visueel interessant en aantrekkelijk te maken.

Dit stelt u in staat om:

 • video’s naar eigen wens te manipuleren,
 • greenscreen-incrustaties uit te voeren,
 • en te weten hoe u visuele creaties in 2D en 3D kunt presenteren.

Bovendien kunt u gedurende de hele training deelnemen aan praktische en interactieve workshops om uw verworven kennis in de praktijk te brengen.

Onze online After Effects-training is geschikt voor veel verschillende profielen die de basis van deze software willen leren om zich verder te ontwikkelen in hun professionele vakgebied:

 • grafisch ontwerpers,
 • marketeers,
 • communicatiemedewerkers,
 • videomakers,
 • youtubers,
 • creatief directeuren,
 • enzovoort

 

Wat zijn de functies van After Effects?

After Effects is een software die barst van vele componenten die u zeer creatief kunnen maken. Gedurende de hele training, naast de gekwalificeerde trainers van ons trainingscentrum, leert u hoe de software is opgebouwd en hoe u deze optimaal kunt gebruiken om relevant, productief en creatief te zijn in de visuele taken die u zult uitvoeren.

Beheers alle animatietechnieken

Het is niet voor niets dat After Effects bijzonder populair is bij videomakers en motion design-professionals. Deze tool biedt vele mogelijkheden op het gebied van animatie en videorendering. U kunt, naast vele andere functies:

 • titels animeren en laten afrollen,
 • objecten in beweging brengen om de aandacht van uw publiek te trekken,
 • effecten aan uw opnames toevoegen,
 • en zelfs meerdere camera’s gebruiken voor verschillende invalshoeken.

Met al deze elementen kunt u ondersteuning bieden voor innovatieve projecten en zeer professionele resultaten leveren. Als u meer wilt leren, kunnen we u ook een training aanbieden in Premiere Pro en After Effects, zodat u kunt leren hoe u deze twee toonaangevende en aanvullende software van de Adobe-suite kunt gebruiken.

Verwijder ongewenste objecten uit uw video’s

After Effects stelt u in staat om uw project op te ruimen door objecten rechtstreeks uit uw video te verwijderen om het gewenste effect te bereiken. Dit zal de aandacht van uw doelgroep volledig vastleggen. De software biedt ook de mogelijkheid om beweging aan bepaalde elementen toe te voegen of gebruik te maken van wat roto-scoping wordt genoemd, waarmee u de achtergrond van uw video kunt isoleren om rustig te werken aan elementen aan de voorzijde van uw video. Het videoformaat van After Effects stelt u in staat om een hoog visueel niveau te bereiken.

Besproken onderwerpen tijdens de training

Vier dagen lang begeleidt ons trainingsinstituut Quality Training u om alle essentiële vaardigheden te verwerven die u nodig heeft om zelfstandig met After Effects te werken, een software die even complex als boeiend is.

Ontdek de wereld van motion design

Het eerste wat u moet begrijpen om After Effects effectief te gebruiken, is het concept van motion design. Met deze bijzonder uitgebreide tool kunnen gebruikers een ruimte ontdekken om animaties, vele speciale effecten en natuurlijk 3D-ontwerp te maken. Om het belang van dit alles goed te begrijpen, zal de training teruggaan naar de creatie van de software in 1993, tot de ontwikkeling en het succes in het begin van de jaren 2000, en ook waarom motion design een zo gewilde techniek is geworden in bedrijven.

Animaties en videotrucs

Na een vrij theoretisch eerste deel, dompelt de hele sessie u onder in 3D-animatie, de kunst van trucage en zelfs de eerste stappen in virtual reality. Door de After Effects-interface te ontdekken, is het doel om te leren hoe u de belangrijkste componenten kunt hanteren om tot een zeer professioneel en kwalitatief resultaat te komen. Dit stelt u in staat om naar eigen inzicht met een video te manipuleren, greenscreen-incrustaties uit te voeren of 2D- en 3D-animaties voor te stellen. We herinneren eraan dat onze training is aangepast aan beginners die zich willen verdiepen in een nieuwe wereld, namelijk die van motion design.

Het maken van een video en beheersing van de diverse functionaliteiten

After Effects wordt vaak beschouwd als een zeer technische software, gereserveerd voor ervaren grafische ontwerpers of videomakers. Dit is gedeeltelijk waar, maar slechts gedeeltelijk. Omdat het hele instrument toch vrij intuïtief blijft, zelfs voor beginners. En vooral, het is de moeite waard. Door de belangrijkste functies van de software te beheersen, kunt u titels animeren en laten afrollen, objecten in beweging brengen om de aandacht van uw doelgroep te trekken, of zelfs meerdere camera’s gebruiken voor verschillende invalshoeken. Kortom, door uw video te maken en de vele tools die tot uw beschikking staan te leren gebruiken, zijn grote en prachtige producties. creation video after effect

Verwijdering van ongewenste objecten

Net als andere tools in de Adobe-suite – zoals Photoshop, om er maar één te noemen – stelt After Effects u in staat om uw project op te ruimen door objecten rechtstreeks uit uw video te verwijderen om een perfect schoon resultaat te krijgen. Een andere interessante functie van de interface is de mogelijkheid om beweging aan sommige shots toe te voegen of om uw achtergrond te isoleren om rustig te werken aan de elementen aan de voorzijde van uw creatie.

Ontdek de wereld van 3D met After Effects

De post-productie en grafische animatiesoftware stelt u ook in staat om een geheel nieuwe wereld te ontdekken, die van 3D. Met After Effects kunt u video, geluid, tekstuele en grafische animatie combineren, maar ook grafische effecten. Hiervoor zijn talrijke plug-ins of extensies beschikbaar. Een groot deel van de training zal zich richten op de wereld van 3D: 3D-lagen, het toevoegen van camera’s en zelfs schaduwen en licht die op uw videoproject worden geprojecteerd.

Export van animaties

Wanneer u met After Effects begint te werken, rijst vaak de vraag: hoe beheert u de voltooiing van uw project, oftewel de beroemde rendering? Zoals we tijdens onze sessie zullen zien, is deze laatste stap delicaat, vooral wat betreft de keuze van het formaat van de rendering. Wij raden u ten zeerste aan om te kiezen voor het H264-formaat, een licht formaat dat de kwaliteit niet aantast. Voordat u uw video exporteert, moet u er ook voor zorgen dat u het preview-gebied in de tijdlijn van uw project aanpast, zodat u alleen het gebied van de video exporteert waarvan u een rendering wilt maken.

 

De Adobe-cursussen van Quality Training

Sinds de lancering in 2008 biedt ons instituut Quality Training talrijke kantooropleidingen voor bedrijven aan. Of u nu een bedrijfsleider, werknemer of ondernemer bent, we staan klaar om u te begeleiden bij de ontwikkeling van uw carrière. Zo bieden we trainingen aan om de meest relevante tools van onze tijd te ontdekken. Onder ons aanbod kunt u kennismakingssessies vinden voor toonaangevende videocreatiesoftware, zoals After Effects. Deze op maat gemaakte After Effects-training stelt u niet alleen in staat om de software te ontdekken en te leren gebruiken, maar ook om de belangrijkste functies ervan onder de knie te krijgen. Onder andere zullen we zien hoe u videomontages kunt maken en de wereld van 3D in After Effects kunt verkennen.

Ons instituut, bestaande uit 40 meertalige trainers, biedt de mogelijkheid om de vele software van de Adobe-suite onder de knie te krijgen. Zo kunt u kiezen voor:

 • Het maken van professionele materialen met InDesign,
 • Het creëren van vectorafbeeldingen met Illustrator,
 • Of zelfs een training in Photoshop, een iconische software die geen introductie behoeft.

En voor wie verder wil gaan, bieden we ook trainingen aan in meer technische software, die u in staat stellen om prachtige creaties te maken, zoals videomontages.

Praktische informatie

Heeft deze wereld u altijd al geïnteresseerd en wilt u zich verder verdiepen? Kies dan voor een After Effects-training bij ons instituut Quality Training!

Mail : marie@qualitytraining.be

Telefoon : +32 (0) 2 331 46 66 OF +32 (0) 476 62 99 11

Adres : rue du Coq, 51
1180 Bruxelles

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training