logo quality color
Logo Adobe Animate

Onze Adobe Animate trainingen

Adobe Animate is software waarmee u vectoranimaties en multimedia-inhoud kunt maken. Deze prestaties kunnen vervolgens worden gepubliceerd in alle belangrijke geanimeerde inhoudsformaten voor websites en applicaties. Bovendien maakt Animate deel uit van de Adobe Creative Cloud-suite, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is, zonder installatie, vanuit een webbrowser.

Wil je meer weten over Adobe Animate, volg dan de cursus Quality Training!

Animeer uw website met Adobe Animate

Adobe Animate is de evolutie van FutureSplash Animator, een applicatie die in 1996 werd gelanceerd door FutureWave Software. De animatiefuncties van de software en de mogelijkheid om vectoranimatieplatforms voor het web te maken, maakten het al snel erg populair onder:

 • site-makers,
 • webdesigners,
 • en vele andere grafische ontwerpers en communicatieprofessionals.

Adobe Systems kocht vervolgens de software in 2005 en noemde het Adobe Flash Professional. Het bedrijf verrijkte de software vervolgens met vele andere animatie-opties, waaronder de mogelijkheid om HTML 5-inhoud of video’s te maken. Het programma werd zo een complete tool voor het maken en animeren van multimedia en werd natuurlijk omgedoopt tot Adobe Animate.

Adobe heeft de software ook toegankelijker gemaakt door deze toe te voegen aan zijn Creative Cloud (CC) suite. Tegenwoordig kan Adobe Animate CC daarom in SaaS-modus (software as a service) worden gebruikt op verschillende besturingssystemen, waaronder mobiel. Het is ook toegankelijk onderweg of thuiswerkend.

Adobe Animate wordt nu voornamelijk gebruikt om vectorafbeeldingen en multimedia-animaties te maken voor:

 • video’s online of op televisie;
 • web- (en mobiele) sites en applicaties;
 • Computerspellen ;
 • rijke internettoepassingen (ria).

 

Adobe Lightroom training: maak boeiende animaties

Met de Quality Training-training kunt u Adobe Animate onder de knie krijgen en snel alle mogelijkheden benutten die deze populaire software biedt.

Adobe Animate wordt inderdaad vaak gebruikt door grote groepen, zowel het MKB als organisaties in de tertiaire sector. Als het in eerste instantie wordt aanbevolen voor creatieve en artistieke beroepen, maken de vele opties en veelzijdigheid het tot een praktisch hulpmiddel voor alle activiteiten.

Een opleiding in Adobe Animate is daarom een ​​pluspunt voor zowel:

 • professionals in grafisch ontwerp en webdesign,
 • modelbouwers,
 • alle bedrijven en organisaties die animaties willen maken om bijvoorbeeld communicatiecampagnes of keiharde en dynamische websites te ontwerpen.

Bovendien kunt u met Adobe Animate CC-training begrijpen hoe u CreativeSync kunt gebruiken om uren werk te besparen door al uw aanpassingen automatisch te synchroniseren tussen uw verschillende apparatuur, locaties van activiteit of zelfs met de werkstations van uw medewerkers. U weet ook hoe u cloudbibliotheken en Adobe Stock kunt integreren om uw middelen en prestaties te delen en beschikt over miljoenen foto’s, afbeeldingen, vectorillustraties en video’s, die u rechtstreeks vanuit Animate.CC kunt licentiëren.

 

Basisprincipes van Adobe Animate

Het doel van Adobe is om met Animate animatie “naar een nieuw tijdperk” te brengen. Hiervoor hebben de makers Adobe Animate uitgerust met veel krachtige functies.

Vector penselen

Adobe Animate biedt penselen en vectorpenselen waarmee u, dankzij een pen of stylus, kunt profiteren van druk- en hellingsopties op de lijnen en streken van een tekening.

Met Adobe Animate-training leer je basisinstellingen zoals grootte, vloeiendheid en kleur, evenals druk- en snelheidsinstellingen. U weet hoe u 2D-vectorafbeeldingen en -patronen kunt samenstellen. Tot slot kun je met frame-voor-frame animatie personages laten praten en lopen of interactieve webbanners maken.

Het segmenteergereedschap

De segmenttool maakt het mogelijk om te profiteren van inverse kinematica (IK), d.w.z. de mogelijkheid om objecten te animeren met behulp van aan elkaar gekoppelde segmenten binnen lineaire of boomachtige skeletten. Deze tool bevordert het maken van animaties (voornamelijk verplaatsingen), veel realistischer, omdat wanneer u een segment verplaatst, de anderen dienovereenkomstig animeren.

De trainers van Quality Training geven je ook enkele tips met betrekking tot deze tool, zoals het beheer van elasticiteit en dynamische fysica om de beweging nog realistischer te maken.

HTML5 Canvas-documenten maken

Met Adobe Animate CC kunt u rijke, interactieve HTML5-inhoud maken met animaties, illustraties, afbeeldingen en meer. Er is een nieuw documenttype (HTML5 Canvas) geïntegreerd in Animate CC om native ondersteuning te bieden voor deze inhoudstypen.

Met Adobe Animate-cursussen weet u hoe u de interface kunt gebruiken om rijke interactieve inhoud te produceren dankzij de CreateJS-bibliotheken. Uw projecten zijn dan uitvoerbaar op alle apparaten of browsers die compatibel zijn met HTML5. Indien nodig laten onze experts u ook zien hoe u JavaScript rechtstreeks in Animate kunt bewerken, toevoegen of verwijderen.

 

Volg Adobe-training met Quality Training

Quality Training bestaat uit 40 deskundige trainers in IT, professionele sociale netwerken en een breed scala aan kantoorsuites en software.

Door te kiezen voor Adobe Animate-training van Quality Training, kunt u de training aanpassen zodat deze voldoet aan uw verwachtingen en die van uw medewerkers.

 • Als u voor u en uw klanten professionele en dynamische websites wilt maken, kunt u de training Adobe Animate CC combineren met cursussen over Adobe Dreamweaver.
 • Bent u fotograaf of grafisch vormgever, dan kunt u ook onze cursussen Photoshop of Indesign volgen.

Onze lessen zijn natuurlijk niet beperkt tot de Adobe-suite, en als u hulp wilt bij het bepalen van de cursus die bij u past, kunt u contact opnemen met onze teams voor een gratis studie van uw behoeften.

Omdat het niet altijd gemakkelijk is om tijd te vinden om uw vaardigheden te verbeteren, zijn de lesmethoden van Quality Training net zo aanpasbaar als de cursusinhoud!

U kunt ervoor kiezen om een ​​Adobe Animate-opleiding te volgen in onze klaslokalen in heel België of in uw eigen lokalen. Om je Adobe Animate in je eigen tempo eigen te maken, bieden we tot slot ook een online opleidingstraject aan in de vorm van interactieve webinars en virtuele lessen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen om het formaat en de cursus te kiezen die het beste bij u passen!

Bruikbare informatie

Denkt u dat uw teams een van onze Adobe-trainingen nodig hebben? Neem contact op met Quality Training en leer ze hoe ze deze tools gemakkelijk kunnen gebruiken.

Mail : marie@qualitytraining.be

Telefoon: +32 (0) 2 331 46 66 OF +32 (0) 476 62 99 11

Adres : rue du Coq, 51
1180 Bruxelles

Logo Adobe Animate

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training