logo quality color

Optimaliseer je Facebook Zakelijke Pagina in 6 Stappen

Optimiser sa page Facebook en 6 étapes

Facebook herbergt ’s werelds grootste gemeenschap van alle sociale netwerken. Steeds meer professionals begeven zich erheen om hun doelgroep te bereiken en hun marges te vergroten. Dit maakt de concurrentie nog intenser. Zeker gezien het feit dat de enige manier waarop je doelgroep je kan vinden, is door je naam op te zoeken of per toeval op een van je berichten te stuiten.

Het is echter niet zo eenvoudig om op de nieuwsfeeds van andere gebruikers te verschijnen. Er is een heel proces dat je van tevoren moet uitvoeren. Hier presenteren we 6 praktijken om te implementeren in je strategieën om je professionele Facebook-pagina te optimaliseren.

 

Werk Algemene Informatie Bij

Om je professionele Facebook-pagina te optimaliseren, begin je met het benadrukken van het verhaal en de prestaties van je merk. Het publiek wordt ontvankelijk voor een merkbericht als ze het kennen. Ze worden pas klanten als ze een merk vertrouwen. Wat is er beter dan een beetje verhalen vertellen en prestaties/successen laten zien om jezelf te legitimeren in hun ogen?

Evenzo is het belangrijk om te beschrijven wie je bent, wat je doet en wat je missie is. Ga hiervoor naar het gedeelte ‘Over’. Daarna kom je terecht in de sectie ‘Algemene Informatie’.

Wees niet terughoudend in je uitleg. Hoe gedetailleerder je profiel is, hoe geoptimaliseerder en aantrekkelijker het wordt. Verder moet je om je organische zoekranking te verbeteren, zoekwoorden opnemen in strategische delen van je pagina. Dus in je beschrijving, prestaties, missies en/of verhalen, vergeet je zoekwoorden niet.

Ten slotte is het voor het optimaliseren van je professionele Facebook-pagina absoluut noodzakelijk om de URL van je pagina aan te passen. Je nieuwe URL moet kort en gemakkelijk te onthouden zijn voor een eenvoudige optimalisatie van je pagina.

 

Werk Paginasjabloon Bij

Het kiezen van het juiste sjabloon is cruciaal voor Facebook. Het platform past de functies van je pagina aan op basis van het gekozen sjabloon. Het biedt het geschikte kader om je activiteiten effectief uit te voeren.

Werken op Facebook zonder de juiste opties en functionaliteiten voor het succes van je bedrijf kan wat uitdagend zijn.

Ga hiervoor naar de instellingen van je Facebook-pagina en selecteer ‘Pagina bewerken’. Er verschijnt een lijst met paginasjablonen en je hoeft alleen je keuze te maken.

 

Optimaliseer Profiel- en Omslagfoto’s

Profiel- en omslagfoto’s zijn de meest bekeken elementen door bezoekers van je pagina. Ze weerspiegelen de identiteit van je merk.

Om je profielfoto te optimaliseren, is het raadzaam om het logo van je bedrijf te gebruiken. Als je vlaggenschipproduct herkenbaarder is dan je merk, overweeg dan een afbeelding daarvan te gebruiken.

Voor je omslagfoto geef je de voorkeur aan een video of diavoorstelling. Probeer je aan de aanbevolen afmetingen te houden (828 x 315 px). Let op: deze afmetingen kunnen veranderen, dus zorg ervoor dat ze nog steeds van toepassing zijn. Gebruik ook altijd afbeeldingen met een hoge resolutie die je identiteit nauwkeurig weergeven.

 

Voeg een Contactknop Toe

Het toevoegen van een contactknop verbetert je professionele Facebook-pagina ook. Deze functie voorkomt dat je potentiële klanten verliest met vragen over je producten en/of diensten. Hierdoor kunnen ze contact met je opnemen voor meer informatie.

 

Voeg een Opmerkingen- en Beoordelingssectie Toe

Klantfeedback is een echte troef bij het optimaliseren van je professionele Facebook-pagina. Het beheren ervan vereist echter een solide contentstrategie, omdat het omgaan met beoordelingen uitdagend kan zijn.

Slechte klantenservice kan een aanzienlijke invloed hebben op het imago van je merk. Om de beoordelingsfunctie toe te voegen, ga je naar de instellingen van je pagina. Klik op het tabblad ‘Pagina bewerken’ en selecteer vervolgens ‘Beoordelingen’.

Je kunt nog een stap verder gaan door je berichtensysteem te gebruiken. Je kunt het zo instellen dat het automatisch een bericht stuurt naar elke bezoeker die op je pagina belandt. Dit helpt hen vragen te stellen en antwoorden te krijgen, wat tijd bespaart.

Om dit in te stellen, ga je naar de instellingen van je pagina en configureer je deze optie in de sectie ‘Berichten’.

 

Publiceer Op het Juiste Moment

Een belangrijke waarde bij het optimaliseren van je pagina is het maximaliseren van het bereik van je berichten. Het zou zonde zijn om kwaliteitsinhoud te publiceren en minder weergaven te krijgen dan verwacht. Daarom is het essentieel om te weten wanneer je doelgroep actief is op je pagina.

Over het algemeen wordt aanbevolen om op Facebook te posten op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 15.00 uur. Ook in het weekend tussen 12.00 en 13.00 uur. Deze tijden variëren echter sterk van de ene pagina naar de andere, dus experimenteer!

We raden je aan om naar het tabblad ‘Inzichten’ te gaan om de verbindingstrend van je pagina te analyseren.