logo quality color

Hoe maak je een Facebook-pagina voor jouw bedrijf

Comment créer une page facebook

Aanmelden

Eenmaal op facebook.com/business, ga naar het menu rechtsboven en klik op “een pagina maken”.

Op de volgende pagina heb je twee opties. De eerste is “Bedrijf of merk”. Dit is om een professionele pagina te maken voor jouw bedrijf of merk. Als het bedrijf echter een weergave is van jouw persoonlijke identiteit, is er de tweede optie, “Lokaal bedrijf of publieke figuur”. Dit heeft betrekking op individuen.

Vervolgens, als je de “Bedrijf of merk” optie hebt gekozen, word je doorverwezen naar de volgende pagina. Hier wordt je gevraagd specifieker te zijn over de aard van jouw bedrijf of merk. Ook moet je de naam en categorie opgeven waartoe het behoort.

 

Voeg Visuele Elementen Toe

Het kiezen van het profielfoto is cruciaal. Het is de etalage van jouw pagina en kan invloedrijk zijn voor sommigen.

De profielfoto is meestal het bedrijfslogo. Het past perfect bij het merkimago en maakt het bedrijf gemakkelijk herkenbaar voor klanten.

Als je hebt gekozen voor de optie “Lokaal Bedrijf of Publieke Figuur”, kun je een foto van je gezicht toevoegen.

Als jouw vlaggenschipproduct echter bekender is dan jouw bedrijf, is het raadzaam om dat als profielfoto te gebruiken.

De omslagfoto daarentegen moet de essentie van jouw bedrijf weergeven als het een bedrijfspagina is. Als je een publieke figuur bent, moet het jouw idealen of persona vertegenwoordigen.

Vergeet niet de aanbevolen afmetingen van Facebook te volgen voor de beste weergave.

 

Voeg Meer Gedetailleerde Informatie Toe

Het creëren van een professionele Facebook-pagina vergt enige inspanning. Zodra de eerste twee stappen zijn voltooid, klik je op “Informatie bewerken”.

In dit tabblad vind je verschillende velden om in te vullen. Deze zullen meer details over jouw bedrijf aan jouw publiek verstrekken.

Bijvoorbeeld, er is “Gebruikersnaam maken.” Deze optie helpt jouw publiek om je gemakkelijker op Facebook te vinden. Je zou je bedrijfsnaam of een duidelijk herkenbare variatie moeten kiezen. Deze gebruikersnaam kan echter niet meer dan 50 tekens bevatten.

Er is ook de optie om een “Korte Beschrijving Toevoegen.” Deze ruimte van 155 tekens stelt je in staat om kort jouw bedrijf te beschrijven of jouw aspiraties en waarden te delen.

Op dezelfde manier vind je het gedeelte “Contactgegevens Toevoegen.” Hier kun je bijvoorbeeld het volledige adres van jouw bedrijf invoeren.

Andere velden stellen je in staat om jouw openingstijden, prijsklasse, etc. toe te voegen.

 

Voeg een Call-To-Action (CTA) Knop Toe

Het creëren van een professionele Facebook-pagina met een Call-To-Action is essentieel voor conversies. Jouw publiek subtiel aanzetten tot actie terwijl ze op jouw pagina zijn, is ideaal.

Om dit te doen, klik je op “Een knop toevoegen.” Kies vervolgens uit de lijst met beschikbare opties. Selecteer degene die het beste bij jou past op basis van jouw doelen.

Bijvoorbeeld, als je werkt met afspraken, overweeg dan de “Nu boeken” optie. Als je je richt op inschrijvingen, is de “Inschrijven” optie een goede keuze.

 

Maak een Bericht

Zodra je klaar bent met het opzetten van jouw professionele Facebook-pagina, is het tijd om deze te vullen met inhoud.

Plaats relevante en waardevolle inhoud voor jouw doelgroep. Dit zal hen aanmoedigen om meer tijd door te brengen op jouw pagina, waardoor ze eerder geneigd zijn tot actie.

Je kunt foto’s, video’s, lijsten, peilingen toevoegen, of zelfs een artikel schrijven. Met deze inhoud kun je effectief met jouw publiek communiceren.

 

Voeg een Vastgezet Bericht Toe

Als je specifieke informatie hebt die je wilt benadrukken, is dit de oplossing.

Het zal boven al jouw andere inhoud verschijnen, waardoor het zeer zichtbaar is.

Deze functie wordt vaak gebruikt om een promotie, een goed presterende post of belangrijke informatie te tonen.

Om een vastgezet bericht te maken, schrijf je eerst een regulier bericht. Klik dan op de drie puntjes rechtsboven en selecteer “Vastzetten bovenaan de pagina.”

Jouw bericht zal nu bovenaan verschijnen met een blauw pin-icoon in de rechterbovenhoek.