logo quality color

Opleidingen Google Agenda

Google Agenda (of Google Calendar in het Engels) is in 2006 gelanceerd en is een Google-applicatie voor het maken van evenementen en vergaderingen zodat u uw tijd zo goed mogelijk kunt optimaliseren en beheren.

Deze interface wordt vooral gebruikt in een beroepsomgeving waar iedereen steeds productiever moet zijn. Bij onze organisatie Quality Training kunt u deelnemen aan een Google Calendar-opleiding om deze tool perfect onder de knie te krijgen.

 

Google Agenda: de online agenda

De Google Agenda-applicatie is sinds april 2006 beschikbaar voor het grote publiek en maakt sindsdien deel uit van de dagelijkse routine van veel mensen, die deze tool zowel voor privé als voor werk gebruiken. Het moet gezegd worden dat deze applicatie bijzonder intuïtief blijft en veel verschillende functies biedt.

U kunt met name:

 • uw online agenda (beroeps, privé of zelfs schoolgerelateerd) op een efficiënte manier gebruiken,
 • in een paar klikken vergaderingen aanmaken en plannen,
 • nog uit te voeren taken beheren of op eenvoudige wijze evenementen bekijken en eraan deelnemen.

Met de door ons aangeboden opleiding leert u in een paar klikken alle belangrijke stappen voor het maken van een Google-agenda.

 

Beheer uw tijd efficiënt met Google Agenda

Het uiteindelijke doel van onze opleiding is het leren gebruiken van de Google Agenda. Tijdens deze sessie ontdekt u samen met gepassioneerde trainers, die de hele groep dankzij creatieve workshops interactief bezig laat zijn, hoe u deze onmisbare applicatie het beste kunt gebruiken.

Iedereen heeft baat bij deze opleiding, want ongeacht de sector waarin u werkzaam bent, kan het zijn dat u de Google Agenda moet gebruiken om uw agenda effectief te beheren. Tijdens deze paar uur komen de functies van deze tool aan bod.

Wat u zult leren is:

 • hoe u één of meer online agenda’s maakt,
 • hoe u een takenlijst maakt,
 • hoe u de weergave beheert,
 • en hoe u een link maakt naar uw Gmail-mailbox.

Google Agenda is gemakkelijk toegankelijk, maar toch is het een complete applicatie die de moeite waard is om in detail te bekijken voordat u er optimaal gebruik van kunt maken.

 

Hoe wordt de Google Agenda gebruikt?

Tijdens deze online Google Agenda-opleiding doorloopt u alle stappen hoe u deze applicatie het beste kunt gebruiken. Belangrijk om te onthouden voordat u begint: u dient een Gmail-account te hebben, want daarmee krijgt u toegang tot uw agenda. Ongeacht of u de computer of uw telefoon gebruikt.

Dit komt ook aan bod als u een Gmail-opleiding volgt. Zodra de koppeling tussen de twee platforms is gemaakt, gaat u leren:

 • hoe u uw eigen agenda maakt,
 • hoe u dagelijks uw agenda kunt raadplegen om zo georganiseerd mogelijk bezig te zijn en, meer in het algemeen,
 • hoe u uw tijd dagelijks beheert.

Daarnaast biedt deze online tool ook andere functies zoals de mogelijkheid om:

 • uw agenda af te drukken,
 • offline te werken,
 • veel sneltoetsen te gebruiken om uw tijd te optimaliseren,
 • naar een bepaald evenement in uw Google Agenda te zoeken.

Onze gekwalificeerde trainers helpen u snel vertrouwd te raken met deze tool, die snel een echte bondgenoot zal worden in uw beroepsleven.

 

Google-opleidingen op maat met Quality Training

Onze opleidingsorganisatie Quality Training is opgericht in 2008 en biedt talrijke boeiende opleidingen waarmee onze klanten knowhow krijgen en zo nog productiever en competitiever kunnen worden in hun beroepsomgeving.

Met 40 meertalige trainers ondersteunen we u met een breed scala aan onderwerpen die betrekking hebben op uw bedrijf en sector. Omdat Google een geweldige speeltuin is, maken we u vertrouwd met alle applicaties van deze wereldwijde gigant.

Wij geven u de mogelijkheid om samen met ons te leren hoe u Google SheetsGoogle DocsGoogle Forms en Google Drive kunt gebruiken.

Om aan al deze interessante opleidingen deel te nemen, kunt u ervoor kiezen om deze op afstand of fysiek, bij u op locatie of rechtstreeks in een van onze leslokalen te volgen. Ons hele team staat klaar om u te ondersteunen, zowel voor als na uw sessie.

Als u wilt leren hoe u uw agenda beter kunt beheren, twijfel dan niet langer en kies voor een Google Agenda-opleiding bij Quality Training!

Praktische info

Denkt u dat uw team één van onze Google-opleidingen kan gebruiken? Neem dan contact op met Quality Training en laat uw team leren hoe ze deze essentiële tools gemakkelijk kunnen gebruiken.

E-mailmarie@qualitytraining.be

Telefoon+32 (0) 2 331 46 66 OF +32 (0) 476 62 99 11

Adres: Haanstraat 51, 1180 Brussel

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training