logo quality color

Photoshop Basic

Onze Adobe Photoshop cursussen voor beginners

Het belang voor een bedrijf om zijn werknemers te trainen in het gebruik van Adobe Photoshop De Photoshop-interface, simpelweg essentiële software uit de Adobe Systems-suite, zit boordevol functies, waardoor het een bijzonder interessante tool is voor de teams van een bedrijf. Het gebruik ervan biedt inderdaad veel voordelen voor gebruikers:

 • Creatie van communicatiemedia voor externe en interne behoeften (visitekaartjes, verkoopkit, enz.)
 • Verhoogt de productiviteit door verzoeken van externe grafische ontwerpers te verminderen
 • Uitstekend hulpmiddel om alle soorten afbeeldingsbestanden te openen en ze naar het gevraagde formaat te converteren

Equipe travaillant sur Photoshop

Leer hoe u afbeeldingen kunt aanpassen of retoucheren, of ze nu voor het web of voor afdrukken zijn.

Iconische software uit het Adobe assortiment, Photoshop wordt niet meer gepresenteerd. Deze software voor retoucheren, bewerken en computerondersteund tekenen, gelanceerd in het begin van de jaren 90, werd al snel essentieel, vooral in bedrijven waar het mogelijk is om veel uiteenlopende projecten te beheren. Maar Photoshop is ook complete software en soms moeilijk te begrijpen. Quality Training, specialist in kantoorautomatisering, biedt beginners de mogelijkheid om deze interface te ontdekken met behulp van een training om de basis van Photoshop te leren!

Opleiding details

Ontdek hoe u afbeeldingen voor onlinepublicaties of drukwerk aanpast of retoucheert.

Contact-/onlineonderwijs?

Beide

Niveau

1

Voorkennis

Goede kennis van Mac of pc.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die afbeeldingen voor onlinepublicaties of drukwerk moet aanpassen of retoucheren.

Doelen

Na afronding van de opleiding kunnen de deelnemers digitale afbeeldingen verwerken, corrigeren, verbeteren en samenstellen.

Gedetailleerd programma

 • Interface
  • Menubalk en applicatiebalk
  • De tools
  • Vensters (deelvensters)
  • Werkruimten

   

 • De technische aspecten van een afbeelding begrijpen
  • Kennismaking met bitmap- en vectorafbeeldingen, afmetingen, kleurcodering, afbeeldingsgrootte …
  • Bestandsindeling en opname (native, export enz.)

   

 • Een afbeelding corrigeren
  • Kleurruimten RGB, CMYK
  • Kennismaking met zwart-/witpunt, niveaus, curves

   

 • De afmetingen van een afbeelding wijzigen
  • De afmetingen van een pagina bepalen
  • De afmetingen van de werkruimte bepalen
  • Tool ‘Uitsnijden’
  • Een afbeelding roteren/kantelen

   

 • Een deel van een afbeeldingen selecteren en uitdekken
  • Selectietools, maskermodus
  • Basisuitdekking per pad

   

 • Tekengebieden beheren
  • Kennismaking met tekengebieden: creatie, selectie, bescherming, vergrendeling, beheer (uitlijning, groepen, fusie, transparantie)
  • Fusiemodi
  • Tekengebiedstijlen

   

 • Een eenvoudige fotomontage maken
 • Een digitale afbeelding opslaan
  • Opslaan in verschillende formaten

 

Duur

3 dagen

 

De punten die in detail aan bod komen tijdens de Photoshop beginnerstraining

Drie dagen lang zal ons team van experts u vergezellen om een inleidende training in Photoshop te geven, exclusief aangepast aan een beginnend doel, niet gewend aan dit softwareformaat. Tijdens deze paar dagen krijgt u de kans om de essentiële basis van de software te verwerven, waardoor u kennis en techniciteit kunt opdoen. Hier zijn enkele punten die tijdens uw training met Quality Training aan bod komen.

Ontdekking van de grafische interface

Net als veel andere cursussen die gericht zijn op het ontdekken van een bepaalde tool of software, bestaat het eerste deel van deze Photoshop-ontdekkingsmodule uit het leren kennen van de interface ervan. Inderdaad, net als veel andere tools van Adobe Systems, is de Photoshop-omgeving bijzonder uitgebreid, met een groot aantal tools, maar ook verschillende panelen waarmee u verschillende acties kunt uitvoeren en een werkruimte waarop u al uw leerwerk zult uitvoeren. Allereerst loop je het risico een beetje verloren te raken gezien de complexiteit van bepaalde tools en hun positionering op de interface. Hierin is deze eerste stap gewoonweg onvermijdelijk.

Begrijp de technische aspecten van een afbeelding

Omdat Photoshop bekend staat als de essentiële fotobewerkingssoftware op de markt, zal een groot deel van deze inleidende module gericht zijn op het begrijpen van de verschillende technische aspecten van een afbeelding. Zo leert u waaruit het gewicht van uw foto’s bestaat, de afmetingen, de verschillende kleurcoderingen of begrijpt u zelfs waaruit een vectorafbeelding bestaat en wat het voor uw creatie zal betekenen. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van al deze maatregelen om sereen te evolueren op Photoshop, terwijl je leert onderscheid te maken tussen colorimetrische ruimtes. We zullen het hier met name hebben over de begrippen RGB en CMYK.

Het formaat van een afbeelding wijzigen

De volgende stap van de module blijft het meest logisch. Nadat u de technische aspecten van uw afbeelding onder de knie heeft, kunt u uw eerste bewerkingen uitvoeren op een foto van een portret of een landschap, waardoor u leert hoe u de vele beschikbare hulpmiddelen kunt gebruiken. Op deze manier leert u een specifiek gebied voor uw werkruimte af te bakenen, de tool voor bijsnijden te gebruiken of een afbeelding te kantelen om deze de best mogelijke esthetiek te geven. Bovendien geeft Photoshop u de mogelijkheid om een afbeelding uit te knippen voor kwaliteitsprestaties. De clipping-tool is een essentiële functie van de software, waarmee u veel specifieke acties kunt uitvoeren.

Laag beheer

Als er een essentiële term is om te kennen voor een professioneel gebruik van Photoshop, dan is het het begrip lagen! Lagen zijn per definitie lagen die op elkaar zijn gestapeld om een uiteindelijk beeld te produceren. Om dit proces perfect onder de knie te krijgen, zal de module praktische oefeningen wijden om lagen te creëren en te begrijpen hoe ze te vergrendelen. Het beheer van de lagen omvat ook de uitlijning, de versmelting of de ondoorzichtigheid van de verschillende lagen die u tijdens uw algehele realisatie zult gebruiken. Deze stap is essentieel om autonoom te kunnen zijn op de Adobe Photoshop-software.

Maak een fotomontage

Onder deze vele opties en functies biedt Adobe Photoshop zijn gebruikers ook de mogelijkheid om afbeeldingen te bewerken en te collageen. Hierbij begeleidt de module van Quality Training u om te ontdekken hoe u een nieuwe afbeelding kunt toevoegen aan een andere afbeelding, bijvoorbeeld door gebruik te maken van het begrip lagen dat eerder aan iedereen is geleerd. Om een perfect samenhangend geheel te krijgen, kunt u door het maken van een fotomontage ook onafhankelijk van elkaar aan elke illustratie werken.

Een digitale afbeelding opslaan

Tot slot, de laatste stap van uw Photoshop-opleiding, via deze module die wordt aangeboden door de experts van onze trainingsorganisatie, zal zijn om te leren hoe u een digitale afbeelding opslaat en naar verschillende formaten exporteert. Om volledig te begrijpen hoe u dit moet doen, bestudeert u de vele formaten die beschikbaar zijn voor een goede export. Het standaardformaat van de software is de PSD, er bestaan vele andere formaten zoals PNG, PDF of JPEG, voor het opslaan en voltooien van uw grafische project.

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training