logo quality color

Onze Adobe Dreamweaver opleidingen

Adobe Dreamweaver is uitgebreide software voor visuele ontwikkeling voor het ontwerpen, publiceren en beheren van websites en mobiele apps. Door Dreamweaver te leren gebruiken, kunt u gemakkelijk professionele, krachtige en dynamische sites maken. De Dreamweaver-training van Quality Training is gericht op zowel beginners als ervaren ontwikkelaars en stelt u in staat om snel alle functies van deze tool onder de knie te krijgen.

Begin met het maken van een website

U wilt een website maken voor uw bedrijf, uw vereniging of om uw diensten te presenteren, maar u bent geen ontwikkelaar?

Met Adobe Dreamweaver is dit geen obstakel meer. Dreamweaver, gelanceerd in 1997, vestigde zich al snel als een essentieel hulpmiddel voor het maken van webpagina’s “zoals weergegeven, als resultaat”. Dit betekent dat u met de Dreamweaver-cursussen van Quality Training snel een site kunt maken, zonder dat u complexe programmeertalen of programmeerlogica hoeft te kennen en te begrijpen.

Alle creatie, publicatie en evolutie van uw site gebeurt via een visuele en gebruiksvriendelijke interface die u binnen handbereik zult beheersen dankzij de Dreamweaver-training van Quality Training.

Je leert gewoon de basis van HTML en CSS. Met deze toegankelijke talen kunt u uw sites en webpagina’s verder aanpassen en compatibel maken met alle schermformaten, ook mobiele. Als u al ervaren bent of een gevorderde gebruiker van de software wilt worden, passen wij onze Dreamweaver-cursussen aan uw niveau en uw doelstellingen aan. U kunt bijvoorbeeld ontdekken hoe u de broncode van uw site rechtstreeks kunt wijzigen met de Quick Tag-editor of interactiviteit aan uw pagina’s kunt toevoegen met JQuery. 

 

Adobe Dreamweaver-training: wat zijn de doelstellingen?

Het doel van de Dreamweaver-cursussen van Quality Training is om u in staat te stellen de software precies te gebruiken zoals u deze nodig heeft!

Hoewel Dreamweaver gebruiksvriendelijk en uitgebreid is, kan het eenvoudig te leren zijn, maar veel complexer om onder de knie te krijgen. De software zit boordevol functies, instellingen en verschillende opties.

Het eerste doel van onze Dreamweaver-training is daarom om u te helpen de functies te identificeren die nuttig zullen zijn voor uw prestaties. U kunt websites van professionele kwaliteit maken en veel sneller.

De Dreamweaver-cursussen van Quality Training zijn flexibel en aanpasbaar. Naast alles wat te maken heeft met het maken en beheren van een website, leer je hoe je:

 • ontwerptabellen en formulieren,
 • interne en externe links beheren,
 • stijl uw pagina’s met CSS,
 • de responsiviteit en responsiviteit van uw inhoud optimaliseren,
 • gebruik Dreamweaver met weblettertypen en CSS3-overgangen,
 • voeg dynamische inhoud toe zoals video’s of geluid,
 • test de integriteit van de site en genereer rapporten voor onderhoud.

De lijst is verre van volledig en wordt aangepast aan uw niveau, uw verwachtingen en uw doelstellingen.

 

De belangrijkste functies van Dreamweaver

Dreamweaver is dus complete software voor het maken van websites. Het maakt deel uit van de Adobe Suite, waardoor de nieuwste Dreamweaver-versie compatibel is met andere tools zoals Creative Cloud-bibliotheken of Adobe Stock. De software heeft veel krachtige functies. Dit zijn de belangrijkste functies die u kunt beheersen met de Dreamweaver-cursussen van Quality Training.

 

Een slimme visuele interface

Met Adobe Dreamweaver kunt u het grootste deel van uw site alleen via de visuele interface ontwerpen. Dit beheert automatisch:

 • de grootte van de editor aanpassen aan het gewenste weergaveformaat om de lay-out van de verschillende elementen op de pagina te optimaliseren,
 • het aanmaken van tags, klassen en ID’s,
 • de invoeging van nieuwe elementen,
 • visuele identificatie van de paginastructuur (DOM-knooppunten),
 • ondersteuning voor het gelijktijdig selecteren van meerdere elementen,
 • documentweergave met tabbladen (alleen voor Dreamweaver voor Mac),
 • Realtime browservoorbeeld (in de nieuwste versie van Dreamweaver).

 

Een krachtige code-editor

Een ander belangrijk kenmerk van Dreamweaver is de ingebouwde code-editor. Zeer veelzijdig, het stelt zowel beginners als professionele ontwikkelaars in staat om de broncode van hun site rechtstreeks te wijzigen. Hij biedt :

 • syntaxisaccentuering en een systeem voor automatisch aanvullen,
 • geïntegreerde documentatie voor de CSS,
 • Bootstrap-ondersteuning voor responsiviteit,
 • integratie met Git, de beroemde broncodebeheerder,
 • een koppeling met Chromium Embedded Framework (CEF) om aan te sturen
 • bronnen laden, navigeren, enz.; door de prestaties en technologieën te combineren die beschikbaar zijn in de Google Chrome-browser.

Geavanceerde functies van Dreamweaver

Het installeren van Dreamweaver biedt ook veel andere, meer specifieke en geavanceerde functies. Het zou te ver voeren om ze allemaal op te sommen, maar hier zijn de belangrijkste:

 • creatie van herbruikbare componenten en modellen,
 • integratie van het AJAX Spry Framework,
 • voeg extensies toe zoals HTML5 Pack.

 

Adobe-training aangeboden door Quality Training

Quality Training brengt een team van 40 deskundige trainers samen in kantoorsuites en professionele software. Door een beroep te doen op onze trainers, kunt u Dreamweaver volledig modulair en volgens uw behoeften beheren.

We bieden met name trainingen aan voor de gehele Adobe-suite. Dankzij onze cursussen die face-to-face in Brussel of in de vorm van online digitale modules beschikbaar zijn, kunt u ook Photoshop, Illustrator, Adobe Premiere Pro, InDesign of Acrobat onder de knie krijgen.

Elke software is compleet anders, dus jouw kennis kan een aanvulling zijn op je Dreamweaver-training. U kunt bijvoorbeeld leren hoe u de meest complexe afbeeldingen in PhotoShop maakt en deze vervolgens met Dreamweaver in uw sites integreert.

We kunnen ook trainingen direct bij u op locatie organiseren. Vervolgens leren we uw medewerkers Dreamweaver te gebruiken en alle software die ze nodig hebben direct op hun werkstation in te stellen en effectief te gebruiken (inclusief Dreamweaver Mac, indien nodig).

Aarzel niet om contact met ons op te nemen om uw verwachtingen kenbaar te maken. Na een kosteloze en grondige studie van uw noden, bieden wij u de 100% gepersonaliseerde Dreamweaver-opleiding aan.

Alle trainingen aangeboden door Quality Training zijn QFor-gecertificeerd, wat de kwaliteit en effectiviteit van onze trainingen bevestigt.

Bruikbare informatie

Denkt u dat uw teams training nodig hebben om Adobe-software onder de knie te krijgen? Neem contact op met Quality Training en laat uw medewerkers nieuwe vaardigheden opdoen.

Mail : marie@qualitytraining.be

Telefoon: +32 (0) 2 331 46 66 OU +32 (0) 476 62 99 11

Adres : rue du Coq, 51
1180 Bruxelles

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training