logo quality color

Onze Camtasia opleidingen

Het belang van het opleiden van haar medewerkers in het gebruik van Camtasia voor een bedrijf?

Een essentiële interface als het gaat om videobewerking, Camtasia Studio-software, ontwikkeld door uitgever TechSmith, biedt veel functies voor bedrijven. Het is geen toeval dat deze populaire tool nu de nummer 1 software is voor schermopname en videobewerking.

 • Met de software kunnen gebruikers video-opnamen maken, die screencasts worden genoemd, door ze te bewerken om video’s van hoge kwaliteit te produceren.
 • Met Camtasia is de creatie van veel inhoud mogelijk: YouTube-video’s, opname van webinars, videocursussen, handleidingen, opname van vergaderingen en nog veel meer.
 • Een grafische module biedt ook live tekenen tijdens uw eigen opname, waardoor u bepaalde essentiële delen van uw opname kunt benadrukken door de belangrijkste punten te kadreren of te markeren.

 

Inleiding tot de Camtasia-omgeving

 • De editingtabel
 • Basisacties: het scherm opslaan, audio en video opsplitsen, een deel van de video verwijderen, overgangen toevoegen…
 • Een inleiding creëren
 • De achtergrond van de video creëren vanuit een blanco pagina
 • De animaties plaatsen

Het gebruik van Camtasia

 • Een diavoorstelling-effect creëren
 • Gebruik maken van de slow motion en het stilzetten van het beeld
 • Het 3D-effect tot stand brengen
 • Een video tutorial maken met Camtasia
 • Uw video maken en wijzigen
 • Een presentatievideo maken
 • Een video versnellen binnen een video
 • Een eenvoudige, efficiënte visual plaatsen met behulp van de animaties
 • Hoe uw video af te ronden op een eenvoudige en efficiënte manier
 • Waarop moet u letten?

Uw video produceren

 • Productie voor het internet en sociale netwerken

Tips & tricks

 

De punten die tijdens de Camtasia-training zijn behandeld

Om u in staat te stellen de belangrijkste concepten te leren om software zo complex en krachtig als Camtasia onder de knie te krijgen, biedt onze Quality Training-organisatie u trainingen binnen het bereik van een beginnersdoel, met name dankzij praktische oefeningen die samen worden uitgevoerd.

Presentatie van de omgeving

Net als veel andere software van hetzelfde type, blijft de interface van Camtasia Studio bijzonder groot en complex, aangezien de software vol zit met verschillende opdrachten en functies. Het primaire doel van deze training zal dan ook zijn om zijn omgeving, en meer bepaald zijn dashboard, voor te stellen. Ondanks de vele commando’s blijft de software echter vrij eenvoudig te gebruiken, maar het is nog steeds noodzakelijk om alle nuances en subtiliteiten te begrijpen. U zult eerst de bewerkingstabel moeten ontdekken, evenals de belangrijkste basishandelingen: uw scherm opnemen, de functie om de audio van uw video te splitsen of zelfs een inleiding maken om aan uw project toe te voegen. .

De achtergrond van een video maken vanaf een blanco pagina

Wil je je eerste video maken met Camtasia Studio? Dankzij de vele modellen en de verschillende sjablonen die u kunt vinden in de bibliotheek die beschikbaar is op de interface, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om de video te maken die aan al uw ambities voldoet. Je kunt het gekozen model natuurlijk aanpassen zodat de video helemaal van jou wordt. Bovendien kunt u dankzij de vereenvoudigde bewerking eenvoudig delen van uw videoclips of uw audio toevoegen, verwijderen, knippen of zelfs verplaatsen. Kortom, u heeft controle over alle acties!

creation fond video camtasia

 

Opzetten van diverse animaties

Met betrekking tot het werk dat aan uw video is gedaan, biedt de Camtasia Studio-software u vele kant-en-klare animaties om u te helpen uw video te verfijnen, om het die unieke je-ne-sais-quoi te geven. U kunt alle animaties aanpassen aan uw behoeften, nieuwe actiegedragingen creëren, in- of uitzoomanimaties toevoegen of zelfs panning-effecten integreren in uw schermopnamen.

Beheersing van de verschillende functies van de software

Qua bedieningselementen en functies is Camtasia Studio een van de beste in zijn vakgebied. Voor een volledig succesvol videoproject kunt u met de software veel overgangseffecten aan uw video’s toevoegen – bewegingen, objecten, vervaging -, annotaties toevoegen, een video in de video versnellen om deze meer karakter te geven, een diavoorstelling of 3D-effect of om dekking en zoom te creëren. De overgrote meerderheid van deze effecten is beschikbaar in het deelvenster Parameters en verschijnt zodra u met de rechtermuisknop op uw interface klikt.

Je video finaliseren

Het ontwerpen van een video op Camtasia Studio is een lang proces, maar het zal de moeite waard zijn, omdat de afronding ervan je in staat zal stellen te profiteren van een video van hoge kwaliteit die je met zoveel mogelijk mensen kunt delen. Daarnaast raden we je aan om, voordat je je project afrondt, een interactieve samenvatting op te nemen – zodat je publiek tijdens het kijken gemakkelijk wegwijs kan worden – en ondertitels – zodat je video’s voor iedereen te begrijpen zijn. zeer professionele set.

Deel uw project op sociale netwerken

Na al deze stappen zal het uiteindelijke doel dus zijn om uw project te delen. Om dit te doen, kunt u uzelf natuurlijk helpen met een vrij standaardfunctie, simpelweg uw bestand exporteren. Maar de interface biedt aan om verder te gaan door connectiviteit tot stand te brengen met veel streaming- of online opslagplatforms. Op deze manier wordt het heel eenvoudig om uw video rechtstreeks naar YouTube, Google Drive of Vimeo te exporteren. Wat andere sociale netwerken betreft, kunt u met slechts een paar klikken snel delen. Ten slotte, als het standaardformaat van de software MP4 blijft, kunt u uw video exporteren met formaten zoals AVI, M4A of zelfs GIF.

Aankomende opleidingen

Deze opleidingen zijn binnenkort beschikbaar op inter-company basis, maar we organiseren ze ook graag bij u op locatie, aangepast aan de behoeften van uw bedrijf!

Neem contact met ons op via onze website, per e-mail of per telefoon +32 476 62 99 11 als je meer informatie wilt.

De analyse van je behoeften is gratis!

U bent misschien ook geïnteresseerd in

Wilt u uw teams trainen? 

Onze opleidingen zijn beschikbaar in België: in Brussel, Wallonië of Vlaanderen, maar ook in Frankrijk.
Formation Word Belgique

Neem contact op met Quality Training