logo quality color

Webinarplatform: De Beste Alternatieven voor Zoom en Teams

Les meilleures plateforme de webinaire

 

Met de groei van videoconferenties zijn webinars steeds gebruikelijker geworden in de professionele wereld. Er zijn verschillende platforms opgekomen, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Hier is een niet-uitputtende lijst van webinarplatforms om u te helpen de beste optie te vinden voor uw behoeften.

 

LIVESTORM

Positieve punten:

LIVESTORM biedt niet alleen de kernfunctionaliteit voor webinars, maar ook enkele interessante functies zoals scherm delen, chat en peilingen. Deze functies verbeteren de interacties met deelnemers, waardoor uw webinars boeiender en effectiever worden. LIVESTORM staat ook toe dat webinars later opnieuw kunnen worden bekeken zonder enige datalimiet. Dit biedt toegang tot analyse rapporten en informatie over deelnemers. Het platform biedt een gratis proefperiode voor kennismaking, en daarna kunt u kiezen tussen de gratis versie (met beperkingen) en de betaalde versie (vanaf €299).

Negatief punt:

De gratis versie van LIVESTORM heeft een zeer korte duur voor webinars, wat het effectieve gebruik beperkt.

 

Webikeo

Positieve punten:

Webikeo is gebruiksvriendelijk voor zowel presentatoren als deelnemers. Het biedt een aanpasbare aanpak met diverse functies om aan uw behoeften te voldoen. Het ondersteunt tot 1000 deelnemers en 6 gelijktijdige presentatoren. Webikeo verstrekt informatie over deelnemers, inclusief e-mailadressen, interactiegeschiedenis en betrokkenheidsniveaus. Het platform biedt CSV-export voor rapportage en lead-verrijking, afspeelfuncties en evenementpromotie.

Negatief punt:

Na de proefperiode moet u een abonnement van €1590 (exclusief belasting) afsluiten om het platform te blijven gebruiken.

 

GoToWebinar

Positieve punten:

GoToWebinar bevat een tekentool voor visuele ondersteuning tijdens presentaties, afspeelfuncties en de mogelijkheid om externe deelnemers uit te nodigen via aangepaste links. Bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, biedt het functies zoals scherm delen, een beveiligde omgeving en mobiele toegang. De Pro-versie introduceert “InRoom Link” voor verbinding met GoToMeeting.

Negatief punt:

Het platform wordt kostbaar wanneer u meer deelnemers wilt hosten. De prijs varieert van €24 tot €59 voor de betaalde versie, met deelnemersaantallen van 10 tot 250.

 

GlobalMeet Webinar

Sterke punten:

GlobalMeet Webinar, gesteund door een gerenommeerde SaaS-softwaregroep, ondersteunt tot 2000 deelnemers, wat het op het gebied van deelnemerscapaciteit onderscheidt. Prijzen variëren van €85 tot €215. Het biedt standaardfuncties zoals scherm delen, Q&A, peilingen en video delen. Geautomatiseerde e-mails promoten uw evenementen.

Zwakte:

Helaas biedt dit platform geen proefperiode aan.

 

Cisco Webex

Sterke punten:

Cisco Webex biedt een allesomvattend pakket, ondersteuning voor, tijdens en na webinars. Het automatiseert gepersonaliseerde e-mails en aangepaste registratievragenlijsten. Privékamers voor voorbereiding en HD-visuele kwaliteit verbeteren de ervaring. Functies omvatten scherm delen, video delen, Q&A, chat en peilingen.

Negatief punt:

Er lijkt geen gratis proefperiode te zijn, en u moet contact opnemen met hun teams voor prijsinformatie.

 

ClickMeeting

Sterke punten:

ClickMeeting biedt een rijke reeks functies, waaronder betaalde webinars, herbruikbare opnametijd en on-demand webinars. Eerdere webinars kunnen worden gearchiveerd. Er zijn drie plannen beschikbaar:

  • “My Webinars” voor kleine groepen (25 tot 100 deelnemers)
  • “My Webinars Pro” voor 50 tot 500 deelnemers
  • “Enterprise” voor aangepaste sessies van 50 tot 5000 deelnemers.

Prijzen variëren van €20 tot €100 op basis van het aantal deelnemers.

Zwakte:

Er zijn meldingen geweest van verbindingsproblemen en een onintuïtieve interface, wat de gebruikerservaring kan beïnvloeden.