logo quality color

Persbericht: AI dient welzijn en prestaties in het bedrijfsleven

cp l’intelligence artificielle au service du bien être et de la performance en entreprise3

Het leerbedrijf Quality Training positioneert zich op dit vraagstuk

Brussel, 12 oktober 2023 – Met als doel kleine, middelgrote en grote bedrijven te ondersteunen bij de HR-uitdagingen van morgen, heeft Quality Training vandaag een gratis conferentie georganiseerd over het ongelooflijke potentieel van Artificial Intelligence om de manier waarop bedrijven gebruikmaken van en communiceren met informatietechnologie te transformeren. “We merken dat AI de kijk op vaardigheden, productiviteit en welzijn in het bedrijfsleven herdefinieert. Toch bestaan er al tools die gemakkelijk kunnen worden ingezet. Vandaag wilden we onze klanten begeleiden bij deze verandering en hen de sleutels geven om deze technologische omslag met vertrouwen tegemoet te treden”, legt Marie Vandenberghe, oprichter van Quality Training, uit.

 

AI in het bedrijfsleven roept talloze vragen op 

Met de ontwikkeling van AI stellen HR-managers zich vele vragen over het gebruik ervan in het bedrijfsleven: hoe het te implementeren, wat de grote veranderingen van morgen zullen zijn, wat de impact of toegevoegde waarde zal zijn voor het welzijn en de prestaties van werknemers? Dit zijn allemaal vragen die naar voren kwamen uit de enquête die Quality Training aan het begin van het jaar onder haar klanten heeft gehouden.

Ook bij werknemers roept de komst van AI zorgen op. Het Work Trend Index-rapport van Microsoft onthult dat 49% van de werknemers bezorgd is over de mogelijkheid dat AI hen zou kunnen vervangen in de uitoefening van hun functie*, en 70% van hen is bereid taken aan AI toe te vertrouwen om tijd te besparen*. 

AI ten dienste van de productiviteit en het welzijn in het bedrijfsleven

De toenemende hoeveelheid e-mails, digitale gegevens om te verwerken en vergaderingen legt een tempo op en laat weinig ruimte voor creativiteit en dagelijkse uitvoering. Dit is ook een factor die wordt gemeten in de Work Trend Index van Microsoft: 68% van de ondervraagden geeft aan niet voldoende ononderbroken concentratietijd te hebben tijdens de werkdag*.

“Als we deze cijfers kruisen met de concrete zorgen van onze klanten, is het ondenkbaar om niets voor te stellen op het gebied van praktisch gebruik van reeds beschikbare tools. Bovendien maken het gebruik van deze onderbenutte tools al geruime tijd deel uit van ons trainingsaanbod”, vertelt Marie Vandenberghe.

Het was dus tijdens de conferentie van vandaag dat het team van Quality Training, samen met Microsoft, enkele toegankelijke tools presenteerde met behulp van demonstraties, zoals de functies van de MS Office-suite, Canva, of zelfs ChatGPT, waarmee bepaalde taken aan AI kunnen worden gedelegeerd om tijd te besparen.

Een onderwerp dat Marie Vandenberghe en haar team nauw aan het hart ligt, is het welzijn op het werk. “Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zal depressie in 2030 de belangrijkste doodsoorzaak zijn. We kennen vandaag de HR-uitdagingen van onze klanten met betrekking tot stille ontslagen, langdurig verzuim en het behouden van nieuw talent. Ook hier bestaan tools, maar ze worden nog te weinig gebruikt”, aldus Marie Vandenberghe. Dit geldt met name voor Viva Insights, die ook vandaag is gepresenteerd. Deze op AI gebaseerde app verzamelt gegevens over onze dagelijkse activiteiten in Microsoft 365. Vervolgens biedt het verbeteringsrichtingen aan via verschillende categorieën: taakbeheer, concentratietijd, pauzetijd om zowel het psychologisch als professioneel welzijn te verbeteren.

En morgen ?

Veel bedrijven zoals Ores, Sibelga, ING, Europe Assistance, de FOD Financiën, BPost, het Rode Kruis, de MIVB, … die zich hebben ingeschreven voor de conferentie, kregen ook een exclusieve presentatie van Copilot, de AI-tool die binnenkort beschikbaar zal zijn in de MS Office-suite in België.

“Quality Training is zich bewust van de zorgen en uitdagingen met betrekking tot AI. We hebben niet gewacht tot het een hot topic werd om het op te nemen in onze trainingen. Vandaag zijn we trots om een van de eersten te zijn die onze klanten exclusieve trainingen aanbieden over AI,” concludeerde Marie Vandenberghe, oprichter van Quality Training.

*Bron: Microsoft 2023 Work Trend Index WTI_Will_AI_Fix_Work

**Volledige lijst beschikbaar op aanvraag.”

Ontdek hier de fotogalerij van het evenement

cp l’intelligence artificielle au service du bien être et de la performance en entreprise7
cp l’intelligence artificielle au service du bien être et de la performance en entreprise10

Over Quality Training

Opgericht in 2008 door Marie Vandenberghe en verkozen tot”Best Learning & Development Company” bij de HR Awards 2023, biedt Quality Training ongeveer 2.000 trainingen per jaar, evenals webinars, online toppen en digitale en hybride trajecten.

Het team van Quality Training bestaat uit 45 meertalige trainers en experts op het gebied van tools die in bedrijven worden gebruikt, of het nu gaat om kantoorwerk, IT of professionele sociale netwerken, maar ook thema’s met betrekking tot management en soft skills zoals leiderschap op afstand of stressmanagement bijvoorbeeld. Naast het trainingsaanbod begeleidt het team medewerkers in bedrijven met op maat gemaakte programma’s.
Verschillende keren per jaar organiseert Quality Training ronde tafels, conferenties en toppen voor bedrijven en hun HR- en opleidingsverantwoordelijken.

www.qualitytraining.be