logo quality color

OneNote: 8 Tips voor Betere Organisatie

 

Présentation de l'outil OneNote

 

De notitiesoftware van Microsoft is tegenwoordig een van onze beste bondgenoten tegen vergeetachtigheid en notitieverlies. Maar net als bij elke software is het optimaal gebruiken van OneNote een vaardigheid die geleerd kan worden. We presenteren je 8 tips die je zullen helpen jezelf beter te organiseren wanneer je in de OneNote-interface werkt.

 

Meng allerlei soorten digitale informatie

Je kunt alle soorten informatie opslaan in OneNote, ongeacht het formaat. Het kan namelijk voorkomen dat je geen notities kunt maken. OneNote stelt je in staat om in zulke situaties audio of video op te nemen. Je kunt ook handgeschreven notities, getypte tekst, foto’s of zelfs Excel-tabellen invoegen.

 

Snel notities maken

Als je haast hebt en toch wilt schrijven in plaats van de spraakfunctie te gebruiken, is er een truc om het sneller te doen. OneNote biedt de functie ‘Snelnotities’. Om hier toegang toe te krijgen, ga je naar het tabblad ‘Notitieblok’ of gebruik je de sneltoets ‘Ctrl N’.

 

Webinhoud vastleggen

OneNote biedt je de mogelijkheid om links naar alle pagina’s waarop je schermafbeeldingen hebt gemaakt, op te halen. Dit maakt het gemakkelijker om een onderzoeksmappen samen te stellen.

 

Maak gebruik van de zoekmachine

Wanneer je begint met het gebruik van OneNote, kun je inhoud in verschillende formaten opslaan en deze in je notitieblokken invoegen. Hierdoor is het gemakkelijker om het gewenste notitieblok te vinden. De zoekmachine stelt je in staat om elk element te zoeken met behulp van een term die erin voorkomt. Of het nu gaat om audio, video of een tabel, OneNote vindt het snel voor je.

 

Toegang tot je notities vanaf elk apparaat

Soms begin je met het maken van notities op je desktopcomputer en heb je ze later nodig vanaf een andere locatie. Deze situatie kan enigszins vervelend zijn. Maar met OneNote hoef je je geen zorgen meer te maken. Het slaat automatisch al je notities op in je OneDrive-ruimte. Hierdoor kun je ze ophalen vanaf je laptop, smartphone of tablet. Bovendien behoudt OneNote, wanneer je offline bent, de nieuwste versie dankzij automatische synchronisatie voor elk notitieblok. Dit betekent dat je toegang hebt tot je notities, zelfs zonder internetverbinding.

 

Deel notities met iemand anders

Je kunt OneNote ook samenwerking gebruiken via OneDrive. Ga hiervoor naar het tabblad ‘Bestand’, klik vervolgens op ‘Delen’ en selecteer tenslotte de optie ‘Een link krijgen’. Je komt terecht in een venster waarin wordt gevraagd welk type deellink je wilt. Je kunt kiezen tussen een bekijk-link en een bewerk-link. Als je ‘Bekijk link’ selecteert, kunnen je gasten alleen het notitieblok bekijken. Als je echter ‘Bewerk link’ kiest, kunnen je gasten je notitieblok bewerken.

 

Handgeschreven tekst omzetten in getypte tekst

Moet je een van je handgeschreven notities delen met iemand anders? Wil je dat het leesbaarder is? Deze functie is voor jou. OneNote biedt je een conversietool waarmee je je handgeschreven tekst in korte tijd kunt omzetten in getypte tekst.

 

Markeringen toevoegen

Je kunt OneNote gebruiken om elk punt in je notities te prioriteren met behulp van markeringen. De software biedt bijna 29 verschillende markeringen om je te helpen bij je organisatie. Als je ze wilt gebruiken, ga dan naar het tabblad ‘Start’. Het bevindt zich bovenaan rechts, naast het punt ‘Stijlen’. Het enige wat je hoeft te doen is de markering te kiezen die je nodig hebt.”

Houd er rekening mee dat bepaalde uitdrukkingen kunnen variëren afhankelijk van de context en taalvoorkeuren.