logo quality color

LinkedIn gebruiken om uw prospects te bereiken

Utiliser LinkedIn pour toucher vos prospects

LinkedIn staat bekend als HÉT ultieme professionele platform. Het is daarom interessant voor elk merk om aanwezig te zijn, vooral voor bedrijven die actief zijn in een B2B (business-to-business) omgeving. In dit artikel zullen we u een korte lijst met beste praktijken geven om LinkedIn effectief te gebruiken.

 

Verfijn Uw Profiel

Uw profiel is uw etalage. Het moet niet alleen uw professionaliteit weerspiegelen, maar ook uw merkidentiteit. Daarom moet uw profiel volledig en zeer gedetailleerd zijn. Laat geen enkel gedeelte van uw profiel leeg.

Het is ook raadzaam om links naar uw website op te nemen. Op dezelfde manier moet u strategisch trefwoorden opnemen in uw profiel, zoals in de beschrijving van uw activiteiten, missies, enzovoort. Dit zal uw zichtbaarheid aanzienlijk vergroten.

Plaats hoogwaardige en waardevolle content. Goed ontwikkelde inhoud plaatst u als een expert in uw vakgebied en laat uw waarde zien.

Bovendien, om LinkedIn effectief te gebruiken, overweeg om uw URL aan te passen. U kunt eenvoudigweg uw merknaam gebruiken.

 

Verfijn en Betrek Uw Doelgroep

Dankzij de geavanceerde zoektool van LinkedIn heeft u de mogelijkheid om uw segmentatie nauwkeuriger te verfijnen. U kunt elke socio-demografische zoekopdracht uitvoeren die u wilt op uw doelgroep.

Nadat u uw doelgroep heeft geïdentificeerd, kunt u hun updates volgen en ze beter leren kennen.

Op dezelfde manier kunt u lid worden van hun discussiegroepen om meer inzicht in hen te krijgen.

LinkedIn meldt het wanneer een gebruiker uw profiel bezoekt. U kunt controleren of ze een potentiële klant kunnen zijn. Als ze overeenkomen met uw gebruikelijke doelgroep, kunt u opvolgen met aanbiedingen of met hen communiceren via berichten.

Dit zal u allemaal helpen om langdurige relaties op te bouwen.

 

Profiteer van LinkedIn-diensten

LinkedIn effectief gebruiken houdt in dat u optimaal gebruik maakt van de verschillende services die het biedt.

U heeft veel diensten die u zullen helpen om uw prospects te bereiken.

Bijvoorbeeld, er is InMail, waarmee u rechtstreeks contact kunt opnemen met mensen die u wilt bereiken.

Er is ook Pulse, waarmee u content kunt verzamelen die perfect aansluit bij uw interesses en die van uw publiek. Het is een tool die u tijd zal besparen bij uw prospectie-inspanningen.

Op dezelfde manier kunt u met de advertentieservice van LinkedIn, LinkedIn Ads, uw targeting aanzienlijk verbeteren.

Tot slot, vergeet niet om het tabblad “Analyse” op uw pagina te gebruiken. Dit stelt u in staat om de prestaties van uw inhoud bij te houden terwijl u informatie krijgt over degenen die ermee hebben geïnteracteerd.

 

Maak Showcase-pagina’s

Dit zijn pagina’s die verbonden zijn met uw professionele pagina, waar u producten kunt promoten die interessant kunnen zijn voor uw doelgroep.

U kunt ook uw blogartikelen delen op uw pagina met een link naar uw website. Op deze manier gaat iedereen die geïnteresseerd is rechtstreeks naar uw website en leert u en uw aanbod beter kennen. Dit is een significante stap naar u toe.