logo quality color

Introductie van enkele software van het Microsoft Office-pakket

Présentation de quelques logiciels du pack office

Microsoft Office omvat alle software die is ontworpen om u te helpen bij verschillende grote kantoortaken. De praktische en gebruiksvriendelijke aard van deze software maakt ze tot de sterren van het kantooruniversum. En nu zijn ze zelfs beschikbaar op uw mobiele apparaten.

Laten we eens wat nader kijken naar de kernsoftwaretoepassingen in het Office-pakket:

 

Microsoft Word

Voornamelijk ontworpen voor tekstverwerking, stelt Microsoft Word u altijd al in staat om teksten, rapporten of andere documenten te schrijven. Tegenwoordig kunt u uw documenten ook converteren naar webpagina’s, zodat ze toegankelijk zijn voor andere gebruikers. U kunt ook documenten eenvoudiger en sneller vertalen, wat uw efficiëntie bij wereldwijde samenwerking verbetert.

Microsoft Word biedt ook educatieve tools om uw leesvaardigheid te verbeteren, ongeacht uw vaardigheidsniveau. Het gaat verder dan eenvoudige proeflezen en het corrigeren van spelfouten of grammaticale fouten. Deze software helpt bij het verbeteren van uw schrijfvaardigheid door intelligente suggesties te bieden via het “Redacteur”-paneel.

 

Microsoft Excel

Als u tabellen, facturen, cijferlijsten wilt maken of gewoon berekeningen wilt uitvoeren, dan is Excel uw beste partner onder alle software in het Office-pakket. Het is een slimme en praktische oplossing voor zowel experts als beginners. Excel identificeert geschikte patronen voor uw gegevens, organiseert ze automatisch en bespaart u zo veel tijd.

Sprekend over tijdsbesparing, biedt Excel nog steeds een breed scala aan handige functies en formules die uw aanpak van werk kunnen veranderen. De nieuwe grafiek- en diagramfuncties verbeteren uw presentaties. Daarnaast kunt u met opmaakopties, tabellen en sparkline-grafieken uw gegevens effectiever visualiseren.

Excel maakt ook efficiëntere samenwerking mogelijk door u in staat te stellen uw werkboeken met anderen te delen. Bovendien kunt u nu gelijktijdig aan hetzelfde werkboek werken met een collega.

 

Microsoft PowerPoint

PowerPoint is de software die u nodig heeft om moeiteloos professionele dia’s te maken. Het biedt functies zoals “Ontwerper” en “Ideeën in PowerPoint” om u te helpen geschikte dia’s te vinden voor uw behoeften. U kunt nu ook handgeschreven notities toevoegen die worden omgezet in tekst. Bovendien is er een functie die fungeert als een presentatiecoach en aanbevelingen geeft voor woordkeuze en spreeksnelheid.

Samenwerking wordt eenvoudig gemaakt met PowerPoint dankzij real-time co-auteurschapsfuncties. Zelfs als u even weg bent, ontvangt u feedback over de voortgang van uw collega’s bij uw terugkeer, zodat u op de hoogte blijft van het verrichte werk.

 

Microsoft Outlook

De uitstekende taakbeheerder van Microsoft, Outlook, begeleidt u moeiteloos bij uw dagelijkse taken. Het vergemakkelijkt communicatie, organisatie en succesvolle taakvoltooiing. Met zijn praktische e-mailservice en persoonlijke kalender kunt u afspraken en geplande evenementen bijhouden.

Outlook geeft u controle over uw gegevens en privacy en toont transparantie in gegevensverzameling en -gebruik. Het gebruikt uw conversaties, bestanden of e-mails niet voor gerichte advertenties.

Outlook biedt ook gratis toegang tot andere softwaretoepassingen in het Office-pakket, waardoor uw samenwerkingen worden vereenvoudigd. Op deze manier kunt u snel toegang krijgen tot Word, PowerPoint of Excel rechtstreeks vanuit uw account.

 

Microsoft OneNote

OneNote dient als uw digitale notitieblok, georganiseerd in secties en pagina’s. Het helpt u uw dagen en gedachten beter te structureren. De eenvoudige navigatie- en zoekmogelijkheden maken het eenvoudig om uw notities terug te vinden. U kunt moeiteloos samenwerken en uw notities delen. U kunt punten in uw notities annoteren of opmerkingen toevoegen. OneNote is beschikbaar op zowel mobiele als desktopversies en zorgt ervoor dat geen van uw ideeën gedurende de dag verloren gaat.

 

Microsoft OneDrive

Als u online opslagruimte en veilig bestandsdeling nodig heeft, is OneDrive de oplossing onder alle software in het Office-pakket. Het maakt snellere en efficiëntere bestandsdeling mogelijk bij samenwerking in teams. Of het nu via Teams of SharePoint is, u kunt bestanden tot 100 GB in grootte verzenden, wat de samenwerkingsefficiëntie verbetert.

U heeft toegang tot uw bestanden vanaf al uw apparaten, zelfs offline. Uw wijzigingen worden opgeslagen en toegepast zodra u weer online bent. U kunt ook per ongeluk verwijderde gegevens of gegevens die verloren zijn gegaan door hacking of andere problemen herstellen. Uw gegevens blijven veilig en traceerbaar.

 

Microsoft Teams

Teams stelt u in staat gesprekken en audio- of videobijeenkomsten te organiseren. U kunt veilig bestanden raadplegen, delen en samenwerken in realtime. U kunt uw notities en videoconferentie-opnames op dezelfde locatie opslaan.

Overschakelen van een tekstgesprek naar een videogesprek is moeiteloos. U kunt zelfs een videobijeenkomst starten met een groot aantal deelnemers (tussen de 2 en 10.000 personen).