logo quality color

Hoe millennials te motiveren om zich binnen het bedrijf bij te scholen ?

Comment motiver les millennials à se former en entreprise

Binnen het bedrijfsleven zijn opleidingsmogelijkheden van groot belang voor millennials. Als liefhebbers van voortdurend leren, streven digitale inboorlingen ernaar om zich gedurende hun hele leven te blijven ontwikkelen. Hier zijn enkele tips om millennials te motiveren om deel te nemen aan opleidingen binnen het bedrijf.

Millennials hebben een sterke drang om te leren. Ze vinden het leuk om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen om hun carrièreplannen te bevorderen. Ze hechten bijzonder veel belang aan hun groeiperspectieven. Opleiding dient als een uitstekend middel om hun loyaliteit aan het bedrijf te versterken.

Hoewel ze vaak worden bestempeld als lui en wispelturig, zijn millennials eigenlijk gretig naar kennis. Ze verlangen naar geïntegreerde en voortdurende training gedurende hun professionele leven. Opleiding kan zelfs een bepalende factor worden in hun keuze voor een werkgever.

Het is aan het bedrijf om manieren te vinden om millennials te motiveren om deel te nemen aan opleidingen door cursussen aan te bieden die perfect aansluiten bij hun verwachtingen. Hier zijn enkele suggesties om managers in deze richting te sturen.

 

Flexibiliteit, Vrijheid en Autonomie

Micro-management en overmatig toezicht worden niet gewaardeerd door millennials, omdat dit het gevoel kan geven dat ze niet vertrouwd worden. Om millennials te motiveren om opleidingen te volgen, is het beter om suggesties te doen in plaats van het hen op te leggen.

Een andere eigenschap van millennials is dat ze streven naar vrijheid van starre schema’s. Ze geven de voorkeur aan training met aanpasbare en flexibele tijden, zodat ze in hun eigen tempo kunnen leren. Daarom wordt online leren sterk aanbevolen en past het goed bij het profiel van digitale inboorlingen.

 

Online Leren

Online leren biedt millennials de flexibiliteit, vrijheid en autonomie die ze wensen. Microlearning, dat bestaat uit kleine modules (20 seconden tot 5 minuten), is op elk moment beschikbaar, vanaf elke locatie en op elk apparaat.

Millennials genieten ook van gegamificeerde ervaringen. Gamification is een techniek die leren bevordert door een prettige werkomgeving te creëren. Het is een ideale manier om millennials te motiveren om aan training deel te nemen.

Geïnteresseerd in meer informatie over leervormen die zijn afgestemd op millennials? Lees snel dit artikel: 5 Leervormen Afgestemd op Generatie Y

 

Groepswerk

Om millennials te motiveren om opleidingen te volgen, kan de nadruk worden gelegd op groepswerk. Millennials werken graag in kleine, zelfgestuurde teams onder toezicht van een trainer. Workshops vergemakkelijken het delen van taken, diverse standpunten, vaardigheidsontwikkeling en teamcohesie. Groepswerk wordt ook gewaardeerd door millennials omdat het helpt bij het ontwikkelen van soft skills en verbale communicatie.

 

Visueel Aantrekkelijk Leermateriaal

Millennials zijn opgegroeid met internet, reclame, televisie en beelden. Visuele elementen hebben veel belang voor hen. Daarom voelen ze zich aangetrokken tot online trainingen of webinars. Digitale inboorlingen zijn actief op platforms zoals TikTok en Instagram. Ze kijken graag naar video’s op YouTube, platforms die visuele content prioriteren. Ze zijn gewend om de hele dag door blootgesteld te worden aan visueel aantrekkelijke boodschappen. Visueel aantrekkelijk leermateriaal helpt digitale inboorlingen zich te concentreren op de inhoud.

 

Ter Afsluiting

Om hun werknemers te motiveren om deel te nemen aan opleidingen binnen het bedrijf, moeten managers bepaalde motivatiefactoren activeren. Het toestaan van flexibiliteit, vrijheid en autonomie tijdens opleidingssessies is een sterke motivatiefactor voor werknemers uit Generatie Y.

Om de motivatie van hun teams te vergroten, kunnen managers ook jonge werknemers verschillende online leervormen aanbieden. Geboren tussen 1980 en 2000, zijn digitale inboorlingen opgegroeid met videogames en internet. Hun voorkeursleermethoden weerspiegelen natuurlijk deze trend.

Tot slot, groepswerk vertegenwoordigt een andere motiverende factor.