logo quality color

5 leerformats geschikt voor millennials in het bedrijfsleven

Millenials apprentissage

Hoe kun je medewerkers van de generatie Y het beste opleiden? Welke onderwijsmethoden moet je bevorderen? Microlearning, gepersonaliseerd leren, rollenspellen, gamification en mobiel leren zijn de favoriete leerformats van de jongere generatie. Hier volgen uitleg en vertaling naar het Nederlands.

Geboren tussen 1980 en 2000, zijn de digital natives opgegroeid met videogames en internet. Hun voorkeur voor leermethoden wordt sterk beïnvloed door deze trend. Traditionele onderwijsmethoden vervelen hen, en millennials geven er de voorkeur aan om nieuwe vaardigheden online te verwerven via beknopte formats en gepersonaliseerde ervaringen.

Dus, hoe kun je in een bedrijf de beste leermethoden aanbieden voor deze generatie? Hier zijn vijf formats die perfect aansluiten bij medewerkers van Generatie Y.

 

Microlearning

Millennials consumeren veel online content in de vorm van korte sequenties. Met hun beperkte aandachtsvermogen is microlearning ideaal omdat het snel leren bevordert. Deze vorm van afstandsonderwijs bestaat uit kleine modules (van 20 seconden tot 5 minuten) en is op elk moment, overal en op elk apparaat toegankelijk. Dit format voldoet aan de behoefte aan snelheid en efficiëntie van Generatie Y.

 

Mobiel leren

Mobiel leren, of m-learning, is een modern leermiddel. Zoals de naam al aangeeft, biedt het voortdurende toegang tot leren via een mobiele telefoon, een laptop of een tablet. Millennials, hypergeconnecteerd, reageren bijzonder positief op dit soort training. Online leren is krachtig, flexibel en aanpasbaar, perfect in lijn met de gewoonten van millennials en hun dorst naar kennis en autonomie.

 

Gepersonaliseerd leren

Gepersonaliseerd onderwijs heeft veel erkende voordelen. Aandachtig luisteren, op maat gemaakt advies en een vertrouwensrelatie bevorderen effectief leren. Millennials vinden traditionele pedagogiek saai. Ze zijn eerder geneigd zich te engageren voor een gepersonaliseerde en unieke leerervaring.

 

Gamification op de werkvloer

De jongere generatie houdt van spelen en geeft de voorkeur aan merken die een speelse ervaring bieden. Op de werkvloer is gamification een managementtechniek die leren bevordert door een prettige werkomgeving te creëren. Spelen biedt verschillende voordelen voor millennials: het motiveert hen, behoudt hun aandacht, verbetert hun productiviteit en resultaten. Om millennials aan te spreken, doen managers er goed aan gamification toe te passen in hun aanpak en spelen als stimulans te gebruiken.

 

Rollenspellen

Het rollenspel (RPG) is een activiteit waarbij elke deelnemer een personage speelt en bijdraagt aan het creëren van een gezamenlijk verhaal. Het gebruik van RPG groeit buiten het vrijetijdskader, met name op de werkvloer. Dit leermiddel spreekt millennials aan. Serious games simuleren echte situaties, bevorderen de samenwerking tussen leerlingen en verbeteren het begrip van sociale dynamieken in gesimuleerde situaties.

 

Conclusie

Geboren met het internet zijn millennials gewend aan snelheid en eenvoudige toegang tot inhoud. Hoewel hun aandachtsvermogen beperkt kan zijn, is hun wens om te leren en nieuwe vaardigheden te verwerven onverminderd groot. Online leervormen zijn daarom perfect geschikt voor deze generatie die is opgegroeid met videogames en internet. Om digital natives in een bedrijf op te leiden, is er niets beters dan het gebruik van methoden die ze beheersen en graag gebruiken. Microlearning, gepersonaliseerd leren, rollenspellen, gamification en mobiel leren zijn allemaal leerformats die de jongere generatie graag gebruikt om hun kennis te verbeteren of nieuwe kennis op te doen. Het is raadzaam om ze snel uit te proberen.