logo quality color

8 Tools om eenvoudig infographics te maken

 

8 outils pour créer des infographies

Vandaag de dag zijn er talloze tools beschikbaar voor zowel amateur- als professionele ontwerpers om visuele content te creëren. Het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken uit dit overweldigende aanbod. We hebben besloten om je een niet-uitputtende lijst te presenteren van ontwerptools die zowel gratis als betaalde versies hebben. Met deze tools kun je moeiteloos een goed vormgegeven infographic maken zonder de noodzaak om een professional in te huren.

 

Piktochart

Deze tool is zeer geschikt voor beginners. Het is gemakkelijk te gebruiken dankzij aanpasbare sjablonen. Piktochart biedt ontwerpvrijheid: zodra je je gegevens hebt geüpload, kun je de lay-out aanpassen zoals je wilt. Je kunt ook de kleurenpaletten naar eigen smaak aanpassen. Downloads in hoge resolutie en kant-en-klare afbeeldingen zijn beschikbaar. Hoewel je gratis een infographic kunt maken, vereist de professionele versie een maandelijkse betaling van $15 of $29.

 

Visme

Visme biedt unieke functies zoals animatie, grafische kaarten en vectorafbeeldingen. Het biedt meer dan 100 lettertypen, 1 miljoen gratis afbeeldingen en talrijke sjablonen. Je kunt plezier beleven aan het maken van infographics en animaties en overgangen toevoegen. De gratis versie is echter beperkt: je kunt slechts 3 infographics maken, allemaal voorzien van het Visme-logo. Om alle functies volledig te ontgrendelen, moet je $7 of $9 per maand betalen.

 

Canva

Canva is de krachtigste SaaS-software op de markt en buitengewoon gebruiksvriendelijk. Het biedt een duidelijke en intuïtieve lay-out, met toegang tot meer dan een miljoen sjablonen en afbeeldingen. Het is efficiënt voor het maken van infographics die je uitvoer verbeteren. Interactieve functies voor realtime gegevens ontbreken echter. Om toegang te krijgen tot alle functies, zoals teammappen en meer visuals, moet je ongeveer $12.95 betalen.

 

Infogr.am

Deze tool is afgestemd op data-enthousiastelingen. Het biedt aantrekkelijke sjablonen om gegevens op een professionele manier te presenteren. Je kunt eenvoudig infographics maken op basis van complexe datasets, met toegang tot meer dan 35 grafieken en 200 kaarten, evenals integratiecodes voor webpagina’s en PNG/PDF-downloads. Je kunt je creaties koppelen aan online gegevensbronnen zoals Google Sheets of toegang krijgen tot openbare gegevensbronnen zoals de VN. Vanuit artistiek oogpunt zijn de sjablonen echter beperkt en kun je lettergroottes en -stijlen niet aanpassen. De gratis versie bevat hun logo op je creaties; een premium-abonnement is nodig om dit te verwijderen.

 

Easel.ly

Perfect voor snelle en eenvoudige infographic-creatie, Easel.ly biedt een reeks gratis sjablonen en ontwerpelementen die kunnen worden aangepast. Het biedt ook flexibele functies om tekstuele en visuele ontwerpen te leren. Geavanceerde aanpassing vereist een maandelijks abonnement van $3.

 

Venngage

Venngage biedt 8 verschillende soorten infographics, van informatieve tot statistische en vergelijkende. Je kunt het type infographic kiezen dat je wilt maken. Het biedt honderden gratis grafieken en sjablonen, samen met interactieve datafuncties die kunnen worden geïntegreerd in je creaties. Het downloaden van afbeeldingen en exporteren naar PDF vereist echter betaling. Abonnementen kosten $19 en $49 per maand.

 

BeFunky

BeFunky biedt een uitgebreide bibliotheek met fotobewerkingsfuncties en tools. Het biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden met afbeeldingen, tekst en pictogrammen. Om toegang te krijgen tot een professioneel account, moet je $4.95 per maand betalen. BeFunky zal je creditcardgegevens gebruiken, in tegenstelling tot andere vergelijkbare oplossingen.

 

ChartBlocks

ChartBlocks is de gemakkelijkste software om binnen enkele minuten infographics te maken en te delen. Het is de perfecte tool voor intuïtieve grafisch ontwerpers. Je hebt controle over alle aspecten van grafische creatie en kunt code insluiten op je eigen website of rechtstreeks delen op sociale media. ChartBlocks maakt gebruik van HTML5-graphics om zich aan te passen aan alle apparaten en schermformaten. Het biedt echter een beperkte keuze aan thema’s en de gebruiksvriendelijkheid van het platform kan uitdagend zijn. De professionele versie kost tussen de $16.50 en $55 per maand.