logo quality color

6 tools die het mogelijk maken om de inhoud van een document in Excel te vertalen

6 outils qui permettent de traduire sur Excel le contenu d’un document

Bij het werken in een bedrijf of met een groot netwerk is het gebruikelijk om Excel-documenten te ontvangen of te verzenden in verschillende talen. Echter, wanneer we te maken hebben met belangrijke bestanden, geven we meestal de voorkeur aan het bestand in onze moedertaal. Dit stelt ons in staat om ons comfortabeler, zelfverzekerder en zelfs creatiever te voelen! Maar hoe kunnen we gemakkelijk en snel een Excel-bestand vertalen?

 

Reverso

De software “Reverso Documents” stelt u in staat om uw Excel-, Word- of zelfs PowerPoint-documenten te vertalen. Importeer eenvoudigweg uw document in de software en kies de taal waarin u het vertaald wilt hebben. De software voert de vertaling uit en stelt zelfs voor om de definitieve versie te controleren op fouten voordat u deze downloadt.

 

Doc Translator

Deze software stelt u in staat om uw Excel-inhoud te vertalen. Meer dan 100 talen worden aangeboden! Het maakt gebruik van de kracht van Google Translate om uw documenten perfect te vertalen naar de gekozen taal. Het biedt ook de mogelijkheid om documenten om te zetten naar verschillende formaten volgens uw voorkeur.

 

Prompsit

Deze software lijkt enigszins op Doc Translator, behalve wat betreft het aanbod aan beschikbare talen. Slechts 15 talen worden aangeboden. De vertaling is echter automatisch. Het behoudt ook de oorspronkelijke opmaak van de documenten. Prompsit staat onbeperkte vertaling toe zonder tekengrenzen.

 

WorldLingo

Deze oplossing is ook beperkt tot 15 talen. Maar het vertaalt automatisch uw mappen. WorldLingo behoudt ook de oorspronkelijke opmaak van deze mappen. Desondanks stelt de software u in staat om een Excel-document te vertalen met een maximum van 500 woorden.

 

AT Translation Services

Deze oplossing is bedoeld om intuïtiever en professioneler te zijn. Het heeft een catalogus van meer dan 4500 talen. Net als alle voorgaande oplossingen vertaalt het uw documenten automatisch en behoudt het de oorspronkelijke opmaak. AT Translation Services staat ook vertalingen op Excel toe zonder tekengrenzen.

 

Excel-Translator

Deze software is meer gericht op formules. Het stelt u in staat om formules die in een vreemde taal zijn ontvangen te vertalen naar uw eigen taal. Als uw Excel bijvoorbeeld in het Nederlands is, past het geen formules toe die in het Spaans of Japans zijn. Deze tool is beschikbaar van Excel 2010 tot de huidige Excel-versie.