logo quality color

Lenigheid, onze strijd!

Agilité manageriale

In plaats van gestandaardiseerde training is er gepersonaliseerde training beschikbaar in drie fasen, gebaseerd op de echte eisen en behoeften van de deelnemers. Dit omvat voorafgaande upgrading, een curriculum samengesteld uit echte cases, en een jaar lang nazorg na de training: welkom in de wereld van lenigheid.

“Het zal niet werken. Ik zal niet geïnteresseerd zijn. Het zal falen.” De trainingsruimte geeft zich over aan klaaglijke uitroepen. Wie heeft niet het teleurstellende gevoel ervaren om niet bij de “juiste” training aanwezig te zijn? Degene die echt bij hen past, degene die hen daadwerkelijk zal helpen evolueren en met de levendige lenigheid van een eekhoorn over de hindernissen van het professionele leven zal springen?

Het moet gezegd worden dat de tijd voortdurend nieuwe mogelijkheden biedt voor werknemers op het gebied van training. Dit kan een vuurstorm van verwarring aanwakkeren in het hoofd van de kandidaat: hoe kunnen ze juist kiezen terwijl ze door deze immense lijst bladeren die doet denken aan een menu van een Chinees restaurant? En als eenmaal de keuze is gemaakt, hoeveel van deze cursussen blijken dan teleurstellend vanwege hun gebrek aan relevantie?

Om te voorkomen dat trainingskandidaten verdwalen in de overvloed aan keuzes, veronderstellingen en opgelegde schema’s, en om ervoor te zorgen dat het bedrijf kan vertrouwen op een goed en effectief opgeleide kandidaat, stellen we “à la carte” trainingsprogramma’s voor, gepersonaliseerd en verdeeld in drie fasen.

 

Het begin: op maat gemaakt

Weg is het Chinees restaurant-stijl menu. Tijd voor op maat gemaakte opties. Net als een Italiaanse kleermaker creëren we de trainingsinhoud op basis van de kandidaat zelf. We luisteren. We meten. We nemen bekwaamheidstests af. En dankzij dit op maat gemaakte curriculum, specifiek afgestemd op de behoeften die door de kandidaat zelf zijn geuit en rekening houdend met hun levensomstandigheden, zal de toekomstige “cursist” zich direct betrokken voelen bij hun training. Echt betrokken. Het resultaat? Voor hen, wanneer ze ontdekken wat er voor hen is voorbereid via een eerste online video, verzekert het volledige deelname en de tevredenheid van gehoord te zijn. Voor het bedrijf is dit een garantie voor een verstandige investering en de mogelijkheid om te rekenen op rendement op die investering. Als de kandidaat hiaten heeft, wordt er voorafgaand aan hun training een nivelleringsvideo verstrekt.

 

De sprong wagen: praktische training

Hoewel Etienne, Rachida en Lisbeth allemaal in hetzelfde bedrijf werken, zijn hun behoeften en vragen wellicht niet hetzelfde. Nadat hun verwachtingen zijn geanalyseerd, zal elke persoon werken aan concrete cases, bestanden of toepassingen die hen dagelijks problemen opleveren. Theorie wordt opzij gezet. Het is tijd voor praktische oefeningen. Net als de aangeboden trainingsprogramma’s tonen de trainers zelf ook flexibiliteit en lenigheid.

 

Opvolging: nooit alleen, gedurende 1 jaar

Na afloop van de training is het tijd voor een evaluatie. De opgeleide werknemer moet bewijsmateriaal verzamelen, de balans opmaken, synthetiseren en – het belangrijkste – hun nieuwe vaardigheden in praktijk brengen. Vreemd genoeg lijkt wat eenvoudig leek toen de trainer werkte met een bepaalde toepassing, een ander verhaal te worden wanneer de kandidaat het probeert: de toepassing verzet zich, bevriest, stopt. Niets werkt zo goed als tijdens de cursus. Maar maak je geen zorgen: gedurende een jaar na de training is er een helpdesk beschikbaar voor de nieuwe cursist. Ze kunnen via deze helpdesk alle vragen stellen die ze willen. Bovendien hebben ze online toegang tot relevante video’s die verband houden met het recent verworven thema. Het getriggerde mechanisme wordt onderhouden, ondersteund en bijgestaan, om de nieuwe cursist te helpen er een gewoonte van te maken, een positieve reflex en een voordeel voor iedereen. Eindelijk kan de duiker van professionele training een einde maken aan zijn omzwervingen door de eenzaamheid van onbeantwoorde vragen.

Ze kunnen hun helm afzetten. Ademen. Ook zij zijn lenig geworden.